Araç sahiplerini yıkacak çok büyük zam! Yeni tarife resmen açıklandı

Türkiye'de elektrikli araç sahipleri tarafından yoğun olarak tercih edilen şarj ağı Trugo, şarj fiyatlarına zam yaptı. Şirket, yeni tarifeleri resmi internet sitesinde duyurdu. Detaylar ve yeni fiyatlar haberimizde…

Araç sahiplerini yıkacak çok büyük zam! Yeni tarife resmen açıklandı - Sayfa 1

Uzun bir süredir sabit tutulan şarj ücretlerine yaklaşık yüzde 20 oranında zam geldi. Trugo'nun hızlı şarj hizmeti sunduğu istasyonlarda, 16 Ağustos 2024 itibarıyla geçerli olacak yeni fiyatlar açıklandı.

112
Araç sahiplerini yıkacak çok büyük zam! Yeni tarife resmen açıklandı - Sayfa 2

Yeni fiyat listesine göre, DC Şarj ücreti yüzde 20,15 artışla 9,60 TL/kWs'ye yükseldi. AC Şarj fiyatı ise yüzde 16,97 zamla 6,96 TL/kWs olarak belirlendi.

212
Araç sahiplerini yıkacak çok büyük zam! Yeni tarife resmen açıklandı - Sayfa 3

ELEKTRİKLİ ARAÇ NEDİR VE NASIL ÇALIŞIR?

2021 yılında elektrikli araç satışları 6,6 milyona yaklaşarak rekor kırdı. İklim değişikliğinin etkilerinin artması, çevre dostu ulaşım çözümlerine olan talebi artırırken, elektrikli araçlar giderek daha fazla tercih edilmeye başlandı. Peki, elektrikli araçlar ile geleneksel fosil yakıtlı araçlar arasındaki temel farklar neler?

312
Araç sahiplerini yıkacak çok büyük zam! Yeni tarife resmen açıklandı - Sayfa 4

Elektrikli araçlarla fosil yakıtla çalışan araçlar arasındaki en büyük fark, motor teknolojisinde yatıyor. Benzinli araçlarda, yakıt ve havanın karışarak sıkışması ve yanması sonucu ortaya çıkan enerji, içten yanmalı motorları çalıştırıyor.

412