Araştırmaya göre, ABD'de 20 Ocak'a kadar Kovid-19 vakaları ikiye katlanabilir

ABD'nin Missouri eyaletinde bulunan Washington Üniversitesinde yapılan bir araştırmada, ülkedeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının 20 Ocak'a kadar ikiye katlanabileceği belirtildi.

Araştırmaya göre, ABD'de 20 Ocak'a kadar Kovid-19 vakaları ikiye katlanabilir - Sayfa 1

CNN haber kanalının Amerika'nın en iyi tıp fakültelerinden birine sahip Washington Üniversitesine dayandırdığı haberinde, ABD'de başkanlık yemininin yapılacağı 20 Ocak tarihine kadar Kovid-19 vaka sayısının 20 milyonu aşabileceği öngörüsüne yer verildi.

Araştırmaya göre, ABD'de 20 Ocak'a kadar Kovid-19 vakaları ikiye katlanabilir - Sayfa 2

Washington Üniversitesi Sağlık Ölçümleri Değerlendirme Enstitüsü tarafından yapılan başka bir ölçümlemeye göre ise 2 ay içinde 140 bin Amerikalı daha virüsten ölebilir.

Araştırmaya göre, ABD'de 20 Ocak'a kadar Kovid-19 vakaları ikiye katlanabilir - Sayfa 3

KARANTİNA SÜRESİNİN KISALTILMASI GÜNDEMDE

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC), koronavirüs bulaşıp bulaşmadığının anlaşılması için gerekli görülen karantina tavsiye süresini kısaltabileceği belirtildi.

Araştırmaya göre, ABD'de 20 Ocak'a kadar Kovid-19 vakaları ikiye katlanabilir - Sayfa 4

CDC yöneticilerinden Henry Walke, Wall Street Journal'e yaptığı açıklamada, "Kurum yetkilileri bir kişide Kovid-19 virüsünün olup olmadığını anlamak için gerekli görülen karantina süresini 7 ile 10 gün arasına indirilebilir." dedi.