Arjantin'de koronavirüse karşı yeni tedavi: Ölüm oranını yüzde 45 azalttı!

Arjantin, Covid-19 tedavisinde atların ürettiği antikorlardan yapılan serumu kullanacak. Serumun, şiddetli Covid-19 hastalarında ölüm oranını yüzde 45 azalttığı bildirildi.

Arjantin'de koronavirüse karşı yeni tedavi: Ölüm oranını yüzde 45 azalttı! - Sayfa 1

Arjantin Ulusal İlaç, Gıda ve Sağlık Teknoloji İdaresi (ANMAT), atların ürettiği antikorlara dayanan ve yeni tip corona virüs (Covid-19) tedavisinde etkili olduğu belirtilen "hiperimmün at serumu"nun Covid-19'u sert ve orta şiddette geçiren hastalarda kullanımına onay verdi.

Arjantin'de koronavirüse karşı yeni tedavi: Ölüm oranını yüzde 45 azalttı! - Sayfa 2

ANMAT'tan yapılan yazılı açıklamada, Arjantinli biyoteknoloji firması Inmunova Biotech'in öncülüğünde geliştirilen serumun, şiddetli Covid-19 hastalarında ölüm oranını yüzde 45 azalttığını gösteren 2. ve 3. faz deneylerinde olumlu sonuç verdiği belirtildi.

Arjantin'de koronavirüse karşı yeni tedavi: Ölüm oranını yüzde 45 azalttı! - Sayfa 3

Ayrıca, tedavinin uygulandığı hastalarda yoğun bakıma yatırılma oranının yüzde 24, solunum cihazı gereksiniminin de yüzde 36 azaldığı tespit edildi.

Arjantin'de koronavirüse karşı yeni tedavi: Ölüm oranını yüzde 45 azalttı! - Sayfa 4

Ülkede 19 hastane ve klinikte yürütülen deneylere yaşları 18 ila 79 arasında değişen 242 orta ve şiddetli Covid-19 hastasının katıldığı ve tedaviye, Covid-19 testi pozitif çıkan hastaların semptom göstermesiyle başlayan 10 gün içinde başlandığı belirtildi.