Asgari ücret zammı için yeni formül! Asgari ücrete ara zam olacak m? Temmuz ayında asgari ücret artacak mı?

Asgari ücrete ara zam olacak mı? tartışması gündemden düşmüyor. Emekli ve memur zam oranının belirleneceği Temmuz ayı yaklaşırken milyonlarca kişi, 2022 Temmuz’da asgari ücret zammı olacak mı, ara zam yapılacak mı, asgari ücret ne kadar olacak" sorularını araştırıyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklamalar dikkat çekti. İşte asgari ücrette son tahminler...

Asgari ücret zammı için yeni formül! Asgari ücrete ara zam olacak m? Temmuz ayında asgari ücret artacak mı? - Sayfa 1

Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücrete ara zam olacak mı,  temmuz ayında asgari ücret artacak mı ? soruları gündemdeki yerini koruyor. Çalışanlar ve işverenler olmak üzere kamuoyunun genelinde bu konunun detaylarını merak edilip araştırıyor. Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları konuyla ilgili yeşil ışık olarak algılandı. İşte detaylar...

Asgari ücret zammı için yeni formül! Asgari ücrete ara zam olacak m? Temmuz ayında asgari ücret artacak mı? - Sayfa 2

TEMMUZ AYINDA ASGARİ ÜCRET ARATACAK MI?

6 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız. Yılbaşında tüm çalışanların durumlarını gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Asgari ücret zammı için yeni formül! Asgari ücrete ara zam olacak m? Temmuz ayında asgari ücret artacak mı? - Sayfa 3

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI?

Hatırlanacağı gibi daha önce de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücretle ilgili olumlu sayılabilecek bir açıklama gelmişti. Bakan Bilgin, yaptığı açıklamada, "Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim" ifadelerine yer vermişti.

Asgari ücret zammı için yeni formül! Asgari ücrete ara zam olacak m? Temmuz ayında asgari ücret artacak mı? - Sayfa 4

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrette konuşulan formüllerden biri de 750 liraya yakın olan SGK piriminin devlet tarafından karşılanması bu paranın da 450 liralık asgari ücrete dahil edilmesiyle asgari ücretin 5 bin liraya çıkması bekleniyor.

Temmuz zammı ile beraber 6 ay için benzer bir formül uygulanabilir. Buna göre asgari ücret üzerindeki SGK ve işsizlik sigortası priminin Aralık ayındaki 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu' toplantısına kadar devlet tarafından karşılanması gündeme gelebilir. Bu durumda brüt asgari ücret net asgari ücrete dönüşerek 5.004 TL olarak uygulanabilir.