Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret 6 bin TL mi olacak? Milyonların beklediği haberde son durum!

Asgari ücrete ara zam olacak mı? tartışması gündemden düşmüyor. Emekli ve memur zam oranının belirleneceği Temmuz ayı yaklaşırken milyonlarca kişi, "Asgari ücrete Temmuz zammı olacak mı, ara zam yapılacak mı, asgari ücret ne kadar olacak" sorularını araştırıyor. Net asgari ücret için 'Olağanüstü' durumlarda kullanılmak üzere tıpkı emekli zammı gibi 6 aylık enflasyon kadar zam verilmesi gündeme geldi. Bu durumda asgari ücret 6 bin TL mi olacak? İşte tüm detaylar...

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret 6 bin TL mi olacak? Milyonların beklediği haberde son durum! - Sayfa 1

Asgari ücrete temmuz'da ikinci zam gelecek mi? Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte başta çalışanlar ve işverenler olmak üzere kamuoyunun genelinde bu iki sorunun cevabı merak edilip araştırılıyor. Merak edilip araştırılan sorularla ilgili detayları ve peş peşe yapılan açıklamaları haberimizde derledik. 

115
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret 6 bin TL mi olacak? Milyonların beklediği haberde son durum! - Sayfa 2

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Asgari ücrete ara zam var mı, zam yapılacak mı soruları milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Bilindiği üzere milyonlarca memur ve emekliye, temmuz ayında zam gelecek. Emekli zammıyla birlikte, asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı en çok merak edilenler arasında yer alıyor.

215
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret 6 bin TL mi olacak? Milyonların beklediği haberde son durum! - Sayfa 3

ASGARİ ÜCRETE ENFLASYON FARKI FORMÜLÜ

Asgari ücrete temmuz zammı yapılabilmesi için öncelikle yasal düzenleme gerekiyor. Gündemde yer alan en önemli asgari ücrete ek zam formüllerinden bir tanesi de 'Enflasyon farkı' formülü. Net asgari ücret için 'Olağanüstü' durumlarda kullanılmak üzere tıpkı emekli zammı gibi 6 aylık enflasyon kadar zam verilmesi gündeme geldi.

315
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret 6 bin TL mi olacak? Milyonların beklediği haberde son durum! - Sayfa 4

4 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 31,71 OLDU
Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre 4 aylık enflasyon oranı yüzde 31,71 olarak dikkat çekti. Bu rakamla beraber emekli zammı için şimdiden yüzde 31,71 zam oranı kesinleşmiş oldu. Yani bundan sonraki 2 ayda enflasyon sıfır çıksa bile SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu rakamı maaşlarına yansımış bir şekilde görecek.

415