Asgari ücrete ara zam gelecek mi, ne kadar olacak? Asgari ücret için 'Enflasyon farkı' formülü belirlendi

Asgari ücrete ara zam olacak mı? tartışması gündemden düşmüyor. Emekli ve memur zam oranının belirleneceği Temmuz ayı yaklaşırken milyonlarca kişi, "Asgari ücrete Temmuz zammı olacak mı, ara zam yapılacak mı, asgari ücret ne kadar olacak" sorularını araştırıyor. Net asgari ücret için 'Olağanüstü' durumlarda kullanılmak üzere tıpkı emekli zammı gibi 6 aylık enflasyon kadar zam verilmesi gündeme geldi. Bu durumda asgari ücret 6 bin TL mi olacak? İşte tüm detaylar...

Asgari ücrete ara zam gelecek mi, ne kadar olacak? Asgari ücret için 'Enflasyon farkı' formülü belirlendi - Sayfa 1

Asgari ücrete Temmuz'da ikinci zam gelecek mi? Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte başta çalışanlar ve işverenler olmak üzere kamuoyunun genelinde bu iki sorunun cevabı merak edilip araştırılıyor. Merak edilip araştırılan sorularla ilgili detayları ve peş peşe yapılan açıklamaları haberimizde derledik. 

112
Asgari ücrete ara zam gelecek mi, ne kadar olacak? Asgari ücret için 'Enflasyon farkı' formülü belirlendi - Sayfa 2

ASGARİ ÜCRETE ENFLASYON FARKI FORMÜLÜ

 Sabah'ta yer alan habere göre; Asgari ücrete Temmuz zammı yapılabilmesi için öncelikle yasal düzenleme gerekiyor. Gündemde yer alan en önemli asgari ücrete ek zam formüllerinden bir tanesi de 'Enflasyon farkı' formülü. Net asgari ücret için 'Olağanüstü' durumlarda kullanılmak üzere tıpkı emekli zammı gibi 6 aylık enflasyon kadar zam verilmesi gündeme geldi.

212
Asgari ücrete ara zam gelecek mi, ne kadar olacak? Asgari ücret için 'Enflasyon farkı' formülü belirlendi - Sayfa 3

4 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 31,71 OLDU
Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre 4 aylık enflasyon oranı yüzde 31,71 olarak dikkat çekti. Bu rakamla beraber emekli zammı için şimdiden yüzde 31,71 zam oranı kesinleşmiş oldu. Yani bundan sonraki 2 ayda enflasyon sıfır çıksa bile SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu rakamı maaşlarına yansımış bir şekilde görecek.

312
Asgari ücrete ara zam gelecek mi, ne kadar olacak? Asgari ücret için 'Enflasyon farkı' formülü belirlendi - Sayfa 4

6 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ NE OLDU?
Merkez Bankası Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Buna göre Mayıs enflasyon beklentisi yüzde 3,97 olurken, Haziran ayı enflasyon beklentisi ise yüzde 2,97 oldu. Bununla beraber 6 aylık TÜFE endeksi beklentisi 968,65'e yükselirken, bu rakamların gerçekleşmesi durumunda ise Temmuz zammı için belirleyici olacak 6 aylık enflasyon oranı da yüzde 41 olacak.

412