Asgari ücrete ne kadar, yüzde kaç zam gelecek? Uzman isim bu kez rakam verdi

Asgari ücrete ne kadar, yüzde kaç zam yapılacak? Geri sayım devam ederken milyonlarca çalışan ve işveren merak içerisinde başta belirtilen sorunun cevabını araştırıyor. Çalışan kesimin merakla beklediği asgari ücret zammına ilişkin Prof. Evren Bolgün bir rakam verdi.

Asgari ücrete ne kadar, yüzde kaç zam gelecek? Uzman isim bu kez rakam verdi - Sayfa 1

Prof. Evren Bolgün, Ekol TV'ye yaptığı açıklamada, 2025 asgari ücret artışının yüksek olmayacağını öngörüsünde bulunarak, özel sektör çalışanları tarafından da yakından takip edilen bu konuda bir yüzde verdi.

112
Asgari ücrete ne kadar, yüzde kaç zam gelecek? Uzman isim bu kez rakam verdi - Sayfa 2

Beykoz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Evren Bolgün, 2025 yılı asgari ücret artışının yüzde 20'yi geçmeyeceğini söyledi.

212
Asgari ücrete ne kadar, yüzde kaç zam gelecek? Uzman isim bu kez rakam verdi - Sayfa 3

Evren Bolgün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışan kesim için her yıl olduğu gibi artı yüzde 2,5'lik ek bir artışın gündeme getirebileceğini, ancak bu oranın dar gelirli kesim ve çalışanlar için ciddi sıkıntılar yaratacağını vurguladı.

 

312
Asgari ücrete ne kadar, yüzde kaç zam gelecek? Uzman isim bu kez rakam verdi - Sayfa 4

Şu an 17 bin 2 lira olarak ödenen asgari ücret yüzde 20 zam yapılması halinde 20 bin 402 liraya çıkıyor. Asgari ücret 2025 yılı için yüzde 50 zam yapılsa bile asgari ücret ancak 25 bin 500 liraya çıkıyor.

412