ATM'lerde yeni dönem başlıyor: Kartınızın yutulmaması için neler yapmalısınız?

Türkiye genelinde 81 ildeki tüm ATM'ler için yeni güncellemeler yapıldı. Artık ATM'ler yeni planlanan hataları affetmiyor ve kartınızı yutma riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Öte yandan şu anda 10 bin lira olan günlük para çekme limiti, 20 bin liraya çıkarılacak. Peki, bayramın hemen ardından ATM'lerde neler değişecek?

ATM'lerde yeni dönem başlıyor: Kartınızın yutulmaması için neler yapmalısınız? - Sayfa 1

Bayram tatili 16 Haziran’da başladı ve bankalar cuma günü son kez mesai yaparak perşembe gününe kadar kapalı kaldı. Kurbanlık fiyatlarının minimum 15 bin liraya çıkması, insanları ATM’lerden para çekerken zorluklarla karşı karşıya bıraktı. 

110
ATM'lerde yeni dönem başlıyor: Kartınızın yutulmaması için neler yapmalısınız? - Sayfa 2

Çoğu banka, günlük para çekim limitini 10 bin lira olarak belirlediğinden, 15 bin lira çekmek isteyenler geri kalan kısım için yüksek komisyon ödemek zorunda kaldı.
 

210
ATM'lerde yeni dönem başlıyor: Kartınızın yutulmaması için neler yapmalısınız? - Sayfa 3

Küçük paraların yerini artık büyük banknotlar alacak
ATM’lerdeki nakit para talebini karşılamakta zorlanan bankalar, en büyük banknot olan 200 liralık banknotlarla sınırlı kalıyor. Birçok özel banka, 10 ve 20 liralık banknotların ATM’lerdeki giriş ve çıkış slotlarını kapatarak bu bölümleri 200 lira için ayırdı.

310
ATM'lerde yeni dönem başlıyor: Kartınızın yutulmaması için neler yapmalısınız? - Sayfa 4

ATM para çekme limiti artıyor
Ancak bu değişiklik sorunu tamamen çözmedi. Bayram sonrası, birçok özel banka, günlük para çekme limitini artırmayı planlıyor. Şu anda 10 bin lira olan günlük para çekme limiti 20 bin liraya, 7 bin 500 lira olan limit ise 15 bin liraya yükseltilecek.

410