B sınıfı ehliyet sahipleri için müjde geldi; O ödeme artık yapılmayacak

Yeni dönemin başladığı B sını ehliyetler ile ilgili tüm detayları sizler için araştırdık. İşte tüm merak edilenler…

B sınıfı ehliyet sahipleri için müjde geldi; O ödeme artık yapılmayacak - Sayfa 1

2024 yılının başında yapılan değişiklik ile B sınıfı ehliyetlerin kapsamını genişleten İçişleri Bakanlığı, milyonlarca vatandaş tarafından takdirle karşılanmıştı. Büyükşehirler başta olmak üzere trafiği düzenlemeye yönelik hayata geçirilen uygulamalara bir yenisinin ekleneceği öğrenilirken, aylardır merakla beklenen taslak çalışmanın detayları ortaya çıktı.

110
B sınıfı ehliyet sahipleri için müjde geldi; O ödeme artık yapılmayacak - Sayfa 2

1 Ekim'de yeni yasama ve yürütme yılına başlayacak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), tartışmaya açacağı ilk konular arasında yer alan ehliyet sahiplerine yönelik değişikliklerin son detayları belli olurken, yetkililer B sınıfı ehliyet sahiplerinin talepleri sonucunda taslak düzenlemede son aşamaya geldi.

210
B sınıfı ehliyet sahipleri için müjde geldi; O ödeme artık yapılmayacak - Sayfa 3

Şubat ayında Meclis'ten geçen düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahipleri için 50 cc'lik silindir hacmine sahip motosikletleri kullanma yetkisi 125 cc'ye yükseltilirken, tartışılacak değişiklik ile bu sınırın yeniden düzenlenmesi gündemde.

310
B sınıfı ehliyet sahipleri için müjde geldi; O ödeme artık yapılmayacak - Sayfa 4

B sınıfı ehliyet sahipleri için herhangi bir ödeme yapılmasına gerek kalmaksızın, direksiyon sınavı ile 125 cc'lik motosikletlerin kullanımının önünü açan düzenlemenin ardından Ekim ayında TBMM'ye getirilmesi beklenen yeni kanun teklifinin detayları ortaya çıktı.

Farklı statüdeki sürücü kimlikleri arasında geçişi kolaylaştıran bu durum, özellikle Türkiye'de son yıllarda artış gösteren e-ticaret sektörüne yönelik istihdam oranını artırmayı hedefliyor.

410