Benjamin Button gibi gençleşen 3 adamın günlük rutini - Herkes yaşlanırken onlar gençleşiyor!

Yaşlılık, kabul edemediği bir gerçek. Ancak bazı çevresel faktörler yaşlılığa adeta meydan okuyor. Karşımızda 3 kişi var. Biri bilim insanı, biri doktor diğeri girişimci. Müşterek özellikleri yaşlanmayı tersine çevirmeleri. Gençlik sırrı uyguladığını aktaran bu 3 adamın günlük rutini bir hayli enteresan

Benjamin Button gibi gençleşen 3 adamın günlük rutini - Herkes yaşlanırken onlar gençleşiyor! - Sayfa 1

Son dönemde, genç kalmak ve mümkün olduğunca uzun bir ömre sahip olmak amacıyla küçük bir serveti gözden çıkaran biyohacker ve uzun yaşam uzmanları arasında belirgin bir artış gözlenmektedir. Bireyler, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek, stresten kaçınarak, düzenli egzersiz yaparak, erken kalkarak, beslenmelerine dikkat ederek, sağlıklı içecekleri tercih ederek, düzenli kan testleri ve vücut taramalarını yaptırarak birkaç sağlıklı yıl daha ekleyebilmeyi ummaktadır. Business Insider, gençleşme hususunda ihtisas sahibi olduklarını düşünen üç kişiyi detaylı bir şekilde araştırdı.

Benjamin Button gibi gençleşen 3 adamın günlük rutini - Herkes yaşlanırken onlar gençleşiyor! - Sayfa 2

BİYOLOJİK OLARAK 10 YAŞ GENÇLEŞTİĞİNİ ÖNE SÜRÜYOR

Harvard’da biyolog ve yaşlanma karşıtı araştırmacı olan 54 yaşındaki David Sinclair, daha önce biyolojik yaşının kronolojik yaşından 10 yıl daha genç olduğunu söylemişti. Yani vücudu 50’li yaşlardaki birine göre yıpranmamış, daha çok 44 yaşında sağlıklı birine benziyor.

Benjamin Button gibi gençleşen 3 adamın günlük rutini - Herkes yaşlanırken onlar gençleşiyor! - Sayfa 3

Sinclair, kendi şirketi olan Tally Health’e yaptırdığı bir sürüntü testine dayanarak bu sonuca vardığını belirtti. Tally Health, biyolojik testler için tüketicilerden aylık 130 ila 200 dolar arasında para alıyor. Ancak bazı uzmanlar Tally'ninki gibi tek bir biyolojik yaş testinin, vücudunuzun durumunu asla kesin olarak söyleyemeyeceğine dikkat çekiyor.

Benjamin Button gibi gençleşen 3 adamın günlük rutini - Herkes yaşlanırken onlar gençleşiyor! - Sayfa 4

DOKTOR MARK HYMAN, 20 YAŞ GENÇLEŞTİĞİNİ AKTARIYOR

Gazeteoksijen.com'da paylaşılan bir içeriğe göre, Massachusetts’teki UltraWellness Merkezi'nin kurucusu Dr. Mark Hyman 64 yaşında. Ancak biyolojik yaşının yirmi yıl daha genç, yani 43 civarında olduğunu söylüyor. Hyman daha önce yaptığı açıklamalarda eklem ağrıları, zihin bulanıklığı ve kronik hastalıklar gibi yaşlanmayla birlikte gelen birçok sağlık sorununun aslında yaşam tarzı değişiklikleriyle önlenebileceğini veya tersine çevrilebileceğini söylemişti.