Benzin fiyatları 50 lirayı geçecek! Tarih bile verildi

Seçimlerin ardından benzine yaklaşık 16 lira 40 kuruş, motorine de yaklaşık 18 lira 30 kuruş zam gelmişti. Benzin ve motorine üst üste gelen zamların devam edeceği konuşulurken, enerji uzmanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın "Akaryakıt fiyatlarının 50 lirayı bile geçebileceği belirtiliyor” dedi.

Benzin fiyatları 50 lirayı geçecek! Tarih bile verildi - Sayfa 1

Seçim sonrası dolar kurundaki artış ve ÖTV zammı ile birlikte benzin ve motorin zamları durdurulamaz noktaya geldi. 14 Mayıs seçimleri öncesi benzin litre fiyatı 19,76, motorin litre fiyatı da 18,58 liradan satılıyordu.  

Benzin fiyatları 50 lirayı geçecek! Tarih bile verildi - Sayfa 2

Güncel rakamlara göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 36,83 liradan, benzinin litresi ise ortalama 37,71 liradan satılıyor.

Benzin fiyatları 50 lirayı geçecek! Tarih bile verildi - Sayfa 3

Seçimden bu yana geçen üç ayda iki katına çıktığına dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, akaryakıt zamlarının; başta ulaşım ve nakliye olmak üzere bütün sektörlerde üretim maliyetlerinin artmasına ve enflasyonun da yükselmesine neden olduğunu vurguladı.

Benzin fiyatları 50 lirayı geçecek! Tarih bile verildi - Sayfa 4

Gabar'da bulunan petrol düşürecekti...
 
"AK Parti iktidarı seçim öncesi Gabar’da bulunan petrol ile akaryakıt ürünlerinde yerli üretimin artacağı ve fiyatların ucuzlayacağı yönünde algı da yarattı. Ancak bugün gelinen noktada bütün sektörlerde temel bir girdi olan akaryakıt fiyatları seçimden bu yana üç ayda durmadan artıyor." diyen Ahmet Akın şöyle konuştu: