Beşiktaş'ın zaferi Fransızları şoka soktu: "Lyon'un kabus gibi gecesi"

Beşiktaş, deplasmanda Lyon'u 1-0 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Beşiktaş'ın bu zaferi Fransız basınında da yankılandı.

Beşiktaş'ın zaferi Fransızları şoka soktu: "Lyon'un kabus gibi gecesi" - Sayfa 1

UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Fransa temsilcisi Lyon'u 1-0 mağlup etti. Siyah beyazlı takımın galibiyeti, Fransız basınında da geniş yer buldu. İşte Fransızların Lyon - Beşiktaş maçı yorumları:

Beşiktaş'ın zaferi Fransızları şoka soktu: "Lyon'un kabus gibi gecesi" - Sayfa 2

LE FIGARO: "Türklerin gerçekçiliği karşısında Lyonluların beceriksizliği..."

"Maçın genel görünümü göz önüne alındığında Türklerin Groupama Stadı'ndan bir puan, hatta daha da kötüsü üç puan alacağı kimin aklına gelirdi? Ancak Kara Kartal bunu başardı."

Beşiktaş'ın zaferi Fransızları şoka soktu: "Lyon'un kabus gibi gecesi" - Sayfa 3

RMC SPORT: "Lyon 30 şuta ve muazzam hakimiyete rağmen mağlup oldu"

"Olympique Lyon, üstün olduğu maçta evinde Beşiktaş'a 0-1 yenilerek Avrupa Ligi'nde üçüncü galibiyetini alamadı. Lyon, Gedson Fernandes'in golüyle cezalandırılmadan önce kaleye 30 şut çekti, direğe çarptı, gol geçersiz sayıldı ve penaltı iptal edildi."

Beşiktaş'ın zaferi Fransızları şoka soktu: "Lyon'un kabus gibi gecesi" - Sayfa 4

L'EQUIPE: "Açık hakimiyetine rağmen Lyon, Avrupa Ligi'nde evinde Beşiktaş'a yenildi"

"Olympiakos (2-0) ve Glasgow Rangers'a (4-1) karşı aldıkları iki galibiyetin ardından Lyon, Avrupa Ligi'ndeki kusursuz performansını sürdüremedi. Çünkü kendi sahasında Beşiktaş'a çok acımasız bir şekilde yenildi. Beceriksizlikten, güçten, başarıdan ve hepsinden önemlisi lütuf halinde bir Ersin Deslanoğlu'na rastlamaktan dolayı hiçbir şey başaramadılar. Maçın tek golünü Gedson Fernandes attı. Ve bu onlar için yeterliydi."