Biden yarıştan çekildi: Obama sürprizi! Yeni aday kim olacak, nasıl belirlenecek?

ABD Başkanı Biden, 5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini duyurdu. 19-22 Ağustos'ta ise Demokrat Partinin Chicago'daki parti kongresi olan Demokrat Parti Ulusal Kongresinde partilerin başkan adayı resmen belirlenip açıklanması beklenirken, Biden'ın adaylıktan çekilmesi, partinin adayının belirlenmesi için nasıl bir süreç izleyeceği sorusunu akıllara getirdi.

Biden yarıştan çekildi: Obama sürprizi! Yeni aday kim olacak, nasıl belirlenecek? - Sayfa 1

ABD Başkanı Biden, 5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini duyurdu.

116
Biden yarıştan çekildi: Obama sürprizi! Yeni aday kim olacak, nasıl belirlenecek? - Sayfa 2

Iowa'da 15 Ocak'ta başlayan ve Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Parti aday adaylarının kendi partileri içinde başkan adayı olmak için yarıştığı ön seçim süreci haziranda sona erdi.

216
Biden yarıştan çekildi: Obama sürprizi! Yeni aday kim olacak, nasıl belirlenecek? - Sayfa 3

Biden, seçimlerde bir kişinin aday gösterilmesi için 1968 Demokrat delegeden oy alması gerekirken yaklaşık 3 bin 800'den fazla delegenin desteğini kazanmıştı.

316
Biden yarıştan çekildi: Obama sürprizi! Yeni aday kim olacak, nasıl belirlenecek? - Sayfa 4

19-22 Ağustos'ta ise Demokrat Partinin Chicago'daki parti kongresi olan Demokrat Parti Ulusal Kongresinde partilerin başkan adayı resmen belirlenip açıklanması beklenirken, Biden'ın adaylıktan çekilmesi, partinin adayının belirlenmesi için nasıl bir süreç izleyeceği sorusunu akıllara getirdi.

416