Bilgisayarın performansını 2'ye katlayan bakım tüyosu! Çok daha iyi çalışıyor ve ses yapmıyor

Bakım tüyolarında bugün bilgisayarlar hakkında bir sırrı sizlerle paylaşacağız. Tavsiye edeceğimiz bu bilgi yardımıyla bilgisayarlarınız canavar gibi performans gösterecek

Bilgisayarın performansını 2'ye katlayan bakım tüyosu! Çok daha iyi çalışıyor ve ses yapmıyor - Sayfa 1

Bilgisayar, gün içerisinde en çok kullandığımız teknolojik aletlerin ilk sırasında gelir. İş, film izlemek, oyun oynamak veya tasarım yapmak gibi onlarca aktivite için en büyük yardımcımızdır. Fakat bilgisayarlar bazen ilk günkü gibi çalışmaz ve istediğiniz verimi sergilemezler. Böyle bir durumda işinizi kolaylaştıracak bilgisayar bakım tüyolarını sizler için derledik.

Bilgisayarın performansını 2'ye katlayan bakım tüyosu! Çok daha iyi çalışıyor ve ses yapmıyor - Sayfa 2

Tamindir.com'da paylaşılan bir içeriğe göre, PC hızlandırma işlemi yapmak için Advanced SystemCare, Razer Cortex: Game Booster, AVG PC Tuneup, Ashampoo WinOptimizer ve DriverPack programlarını kullanabilirsiniz.

Bilgisayarınızın hızını artıracak farklı bilgiler de var. İşte işinize yarayacak o bilgiler.

Bilgisayarın performansını 2'ye katlayan bakım tüyosu! Çok daha iyi çalışıyor ve ses yapmıyor - Sayfa 3

READYBOOST KULLANIN

Support.miscrosoft.com'da aktarılan bilgiye göre, ReadyBoost, USB flash sürücü gibi çıkarılabilir bir sürücü kullanarak, bilgisayarınızı açmadan ve daha fazla bellek (RAM) eklemeden bilgisayarınızın performansını iyileştirmenizi sağlar. ReadyBoost kullanmak için en az 500 MB boş alan ve yüksek veri aktarım hızı olan bir USB flash sürücü veya bir bellek kartı gereklidir.

Bilgisayarın performansını 2'ye katlayan bakım tüyosu! Çok daha iyi çalışıyor ve ses yapmıyor - Sayfa 4

BİLGİSAYAR ÇOK YAVAŞ NASIL HIZLANDIRILIR?

Bilgisayarınızın performansını artırmak için ilk olarak gereksiz dosyaları temizleyin ve disk birleştirme işlemi yapın. Ardından, başlangıç programlarınızı denetleyerek gereksiz uygulamaların otomatik olarak çalışmasını önleyin. Sürücü güncellemelerini kontrol edin ve bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayarak güvenliği sağlayın. Tarayıcı geçmişini ve çerezleri düzenli olarak temizleyin, gereksiz eklentileri devre dışı bırakın. Ek olarak, daha fazla RAM ekleyerek veya yükselterek sistem belleğini artırabilirsiniz. Son olarak, bilgisayarınızın donanımı eskiyse, yeni bir bilgisayar düşünerek genel performansı iyileştirebilirsiniz.