Bilim Kurulu Üyesi Azap'tan tedirgin eden sözler

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, salgına karşı geliştirilen aşıların beklendiği gibi etki edememesi ihtimali bulunduğunu söyleyerek salgının kitle bağışıklığı ile biteceğini ifade etti. Azap, bağışıklığın yüzde 50-60 oranına çıkması ile salgının en az 20-24 ay sürebileceğini, bu süre içinde de önlemlere devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Azap'tan tedirgin eden sözler - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Habertürk'teki canlı yayında salgında alınan tedbirlerin süresiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

122
Bilim Kurulu Üyesi Azap'tan tedirgin eden sözler - Sayfa 2

Salgının geçmesinin yıllar sürebileceğini söyleyen Azap, dünya çapında seksenden fazla aşı çalışması yapıldığını ancak aşılara fazla umut bağlanmaması gerektiğini belirtti. 

222
Bilim Kurulu Üyesi Azap'tan tedirgin eden sözler - Sayfa 3

Azap, virüsün kontrol altına alınabilmesi için kabaca yüzde 50-60 oranında kitle bağışıklığının oluşması gerektiğini ifade etti.

322
Bilim Kurulu Üyesi Azap'tan tedirgin eden sözler - Sayfa 4

"SALGININ KONTROL ALTINA ALINMASI İÇİN KİTLE BAĞIŞIKLI YÜZDE 60'LARA ÇIKMASI LAZIM"

Salgını kontrol altına almak için dünya nüfusunun yarısının bağışıklık kazanması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Alpay Azap, "Virüsün kontrol altında olabilmesi için kitle bağışıklığının kabaca toplumdaki oranı yüzde 50-60 olması gerekecek. 

422