Bill Gates koronavirüs salgının biteceği tarihi verdi!

Dünyanın en zengin insanlarından olan Microsoft’un kurucu Bill Gates, tüm dünyada yaklaşık 730 bin kişinin ölümüne yol açan yeni tip koronavirüs pandemisinin ne zaman biteceğine ilişkin tahminlede bulundu. Gates, küresel salgının zengin ve fakir ülkeler için aynı anda sona ermesinin mümkün olmadığını söyledi.

Bill Gates koronavirüs salgının biteceği tarihi verdi! - Sayfa 1

"ZENGİN VE FAKİR ÜLKERDE PANDEMİ AYNI ANDA BİTMEYECEK"
200’ün üzerinde ülkede ve bölgeden görülen yeni tip koronavirüs( Covid-19) pandemisi nedeniyle vaka sayısı 20 milyona, ölü sayısı ise 730 bine yaklaştı. Tüm dünya dört gözle pandemiyi sonlandıracak aşının bulunmasını beklerken, ABD’li milyarder iş insanı Bill Gates’ten küresel salgının zengin ve fakir ülkelerde aynı anda sonlanamayacağı uyarısı yapıldı.

Bill Gates koronavirüs salgının biteceği tarihi verdi! - Sayfa 2

Wired dergisine açıklamalarda bulunan Gates, “Covid-19 ile ilgli yapılan bilimsek çalışmalar aslında oldukça etkileyici. Öyle hissediyorum ki, zengin ülkelerde pandemi 2021’in sonuna kadar bitecek, dünyanın geri kalanında ise salgının sona ermesi 2022’in son aylarında gerçekleşecek” dedi.

Bill Gates koronavirüs salgının biteceği tarihi verdi! - Sayfa 3

"SALGIN TÜM DÜNYAYI ONLARCA YIL GERİYE GÖTÜRDÜ"
Bill & Melinda Gates Vakfı aracılığıyla koronavirüse karşı tıbbi araştırma ve aşı programlarını finanse eden Gates, bununla birlikte tahmini gerçekleşse bile  salgının tüm ülkelerdeki ekonomik büyüme, çocuk felci ve HIV ile mücadelede ilerleme açısından yıllar öncesine götürdüğünün farkında olduğunu söyledi.

Bill Gates koronavirüs salgının biteceği tarihi verdi! - Sayfa 4

ÇİN VE RUSYA UYARISI
Çin ve Rusya konusundaki endişelerini de dile getiren Gates, buradaki aşı geliştirme çabalarında çok büyük bir baskı olduğunu, düzenleyicilerin aşıların güvenli ve verimli olduğunu bilmeden insanlara verilmesine izin verebileceğini söyledi.