Bina güçlendirme maliyeti ne kadar? Merak edilen detaylar tek tek yanıt buldu

Bina güçlendirme maliyeti ne kadar, daire başına kaç bin TL? Türkiye'de meydana gelen depremler sonrasında bina güçlendirme maliyetinin ne kadar olduğu ve başvurular rağbet görmeye devam ediyor. İşte detaylar.

Bina güçlendirme maliyeti ne kadar? Merak edilen detaylar tek tek yanıt buldu - Sayfa 1

Bina güçlendirme maliyetinin ne kadar olduğu, Türkiye'de yaşanan deprem felaketlerinin ardından merak edilmeye başlandı. Daire sahipleri evlerini olası deprem felaketine karşı koruma altına almak için bina güçlendirme maliyet oranlarını araştırıyor. DEGÜDER Başkanı Türkkan, bina güçlendirme maliyetinin ortalama ne kadar olduğuna yönelik açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar.

Bina güçlendirme maliyeti ne kadar? Merak edilen detaylar tek tek yanıt buldu - Sayfa 2

BİNA İNCELEME BAŞVURULARI ARTTI
Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen depremlerin ardından birçok yıkım meydana geldi. Vatandaşlar yaşadıkları binanın dayanıklılığını sorgulamaya başladı.

Belediyelere bina inceleme başvurusunda bulunan binlerce vatandaş bir yandan da oturdukları binaların olası bir depreme karşı nasıl güçlendirilebileceğini sorguluyor.

Bina güçlendirme maliyeti ne kadar? Merak edilen detaylar tek tek yanıt buldu - Sayfa 3

"BİNALARIN YÜZDE 70'İ KURTULABİLİR"
Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, "Karbonfiber bildiğiniz bir kumaş şeklinde kolonun etrafına sarılarak epoksi ile yapıştırılarak sarılan bir malzeme demirden on kat daha güçlü malzemeler. Dolayısıyla onunla sardığınız zaman deprem sırasında bu kolonun parçalanmasını veya bundan dolayı çökmesini engellemek mümkün.

 

Bina güçlendirme maliyeti ne kadar? Merak edilen detaylar tek tek yanıt buldu - Sayfa 4

Ülke geneline baktığımız takdirde toplam yapı stoğumuzun yüzde 75'nin riskli alanda olduğunu hep birlikte biliyoruz artık. 10 milyon veya 8 milyon bir bina stoğu varsa elimizde ve bunlarda risk taşıyorsa bunların çok rahatlıkla yüzde 60'ı yüzde 70 güçlendirme ile kurtulabilir. Önce kolon içerisindeki donatılar tespit edildi ve donatılardan sonra demir olmayan bölgeden karotlar alındı.