BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin'den koronavirüs aşısı müjdesi geldi

ABD'de son bir aydır konuşulan gelişmeyle ilgili sevindirici haber dün gelmişti: ABD Gıda ve İlaç Dairesini (FDA) Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısının acil kullanımına onay verdi, böyle koronavirüs salgınını yenmekteki bir kritik eşik daha aşılmış oldu. Bu sevindiren gelişmeden sonra bir müjde de BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin'den geldi. Şahin aşının tek dozluk kullanımı için de Pfizer'la değerlendirme yapacaklarını açıkladı.

BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin'den koronavirüs aşısı müjdesi geldi - Sayfa 1

Tüm dünyanın gözlerini çevirdiği koronavirüs aşısı cephesinden sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Koronavirüsü aşısına FDA'dan onay alan BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin, "Bu en önemli dönüm noktası" diyerek tek dozluk kullanım için de Pfizer'la değerlendirme yapacaklarını söyledi.

110
BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin'den koronavirüs aşısı müjdesi geldi - Sayfa 2

Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle 1 milyon 602 bin 509 kişi hayatını kaybetti. Vaka sayısı 71 milyon 503 bin 497’ye çıkarken, virüs saptanan 49 milyon 692 bin 19 kişi sağlığına kavuştu.

210
BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin'den koronavirüs aşısı müjdesi geldi - Sayfa 3

En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ABD'de 16 milyon 295 bin 714 kişide Kovid-19 tespit edildi, salgın nedeniyle 302 bin 762 kişi öldü.

310
BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin'den koronavirüs aşısı müjdesi geldi - Sayfa 4

Öte yandan ABD Gıda ve İlaç Dairesini (FDA) Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısının acil kullanımına onay verdi. ABD'de son bir aydır bu aşının onay süreci konuşuluyordu. Virüse karşı yüzde 95 etkinliği olduğu belirtilen aşının onay alması sonrası gözler BioNTech'in kurucusu ve CEO’su Uğur Şahin’e çevrildi.

410