Börek pişirirken dağılmasına neden olan hata - Börek ustaları üstüne basa basa uyardı

Günün her saati tüketilen lezzetlerin başında gelen börekle ilgili tüm ev hanımlarını çok yakından ilgilendiren bir tavsiye geldi! Meğerse böreğin dağılmasına neden olan hatayı ev hanımları hep yapıyormuş

Börek pişirirken dağılmasına neden olan hata - Börek ustaları üstüne basa basa uyardı - Sayfa 1

Börek, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli çeşitleri bulunmaktadır. Her yöreye göre yapılışında da farklılıklar gözlemlenmektedir. Ancak nerede yapılırsa yapılsın bu uyarılara dikkat etmezseniz börek dağılır ve bu da hem lezzetini hem de görüntüsünü olumsuz yönde etkilemektedir.

Börek pişirirken dağılmasına neden olan hata - Börek ustaları üstüne basa basa uyardı - Sayfa 2

Tepsiboregi.com'da paylaşılan içeriğe göre, Börek yufkalarının çok fazla katlanmadan sığacağı genişlikte tencereye, bol miktarda su ve yaklaşık 45 gram tuz koyarak iyice kaynatın. Haşlama suyuna tuz koymazsanız, yufkalarınız dağılıp parçalanacaktır. Bu börek pişirirken dağılmasına neden olan hata olarak bilinmektedir.

Börek pişirirken dağılmasına neden olan hata - Börek ustaları üstüne basa basa uyardı - Sayfa 3

AĞZINA KADAR MALZEME DOLDURMAYIN

Tabii herkes bol malzemeli böreği sever. Ancak göz yapacağız diye kaş çıkartmaya gerek yok. Böreğin çok daha iyi pişmesi, lezzetli olması ve dağılmaması için malzemeleri uygun seviyeye kadar doldurmanızda fayda vardır. Aynı durum biber dolması ve yaprak sarmasında da geçerlidir.

Börek pişirirken dağılmasına neden olan hata - Börek ustaları üstüne basa basa uyardı - Sayfa 4

YUFKALARINIZ KESİNLİKLE TAZE OLMALI

Yemek.com'da aktarılan bilgilere göre, Güzelim yufkalarınızı açtınız ya da tazecik hazır yufkalar kullanıyorsunuz. Mutfaklarımız da işinizi kolaylaştıran milföy hamurlarını tercih ettiniz diyelim. Tüm yufka ve hamur çeşitlerinde böreğin kurumaması için dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var. Önce kurumasının nedenlerini anlatalım. Böreğiniz doğru ısılarda pişmezse, yufkalarınız yeterince taze değilse, üzeri açık bir şekilde beklediyse ya da yufkalar çok yumuşaksa ve yeterince malzeme kullanılmadıysa bu sorunları yaşamanız olası.