Covid-19 enfeksiyonunda gerçekten neler faydalı?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren koronavirüs, her geçen gün insanların canını almaya devam ediyor. Güçlü bağışıklık sistemi, Koronavirüs salgınıyla birlikte daha da ön plana çıkarken vücuda nelerin faydalı olduğu tartışılıyor. Son yapılan araştırmalarda D vitamini öne çıkıyor.

Covid-19 enfeksiyonunda gerçekten neler faydalı? - Sayfa 1

Mikro besinlerin Sars-Cov-2 enfeksiyonu üzerindeki etkisini inceleyen araştırmalar artıyor. D vitamini, Covid -19'un seyrini hafifletmek için umut verici bir aday gibi görünüyor. Peki, bu ne kadar doğru?
 

121
Covid-19 enfeksiyonunda gerçekten neler faydalı? - Sayfa 2

Güçlü bir bağışıklık sistemi için vitaminler ve mineraller gibi mikro besin kaynaklarının yeterince tüketilmesinin gerekli olduğu su götürmez bir gerçek.

221
Covid-19 enfeksiyonunda gerçekten neler faydalı? - Sayfa 3

Hal böyle olunca da dünyanın dört bir yanındaki birçok araştırmacı, mikro besinlerin bilinçli bir şekilde kullanıldığında, Covid-19 enfeksiyonunun seyrini hafifletip hafifletemeyeceğini, ciddi sonuçları ve hatta hastaların ölümünü önleyip önleyemeyeceğini yoğun şekilde araştırıyor.

321
Covid-19 enfeksiyonunda gerçekten neler faydalı? - Sayfa 4

D vitamini, en popüler araştırma konularından biri. Yayınlanan araştırmaların bazıları çok umut verici görünüyor. Örneğin İspanyol göğüs hastalıkları uzmanı Marta Castillo'nun çalışması.

421