Covid-19'da ikinci enfeksiyon daha ağır geçebiliyor

ABD'de iki kez Covid'e yakalanan hasta üzerinde yapılan incelemede, virüslerin genetik dizilimleri farklı çıktı. İnceleme aynı zamanda sağlıklı bireylerde bile hastalığın ilkinden daha ağır geçebileceğini de ortaya koydu.

Covid-19'da ikinci enfeksiyon daha ağır geçebiliyor - Sayfa 1

ABD'de yeni tip corona virüse (Covid-19) iki kez yakalanan genci enfekte eden virüslerin genetik diziliminin farklı olduğu tespit edildi.

110
Covid-19'da ikinci enfeksiyon daha ağır geçebiliyor - Sayfa 2

The Lancet dergisinin ön baskısında yer alan makaleye göre, Nevada'nın Reno kentinde yaşayan 25 yaşındaki bir hasta önce nisan ortasında, daha sonra mayıs sonunda olmak üzere iki kez Covid-19'a yakalandı.

210
Covid-19'da ikinci enfeksiyon daha ağır geçebiliyor - Sayfa 3

Nisan ayında Covid-19 teşhisi koyulan hastanın, mart sonunda yeni tip koronavirüsle bağlantılı, boğaz ağrısı, öksürük, baş ağrısı, bulantı ve ishal gibi semptomlar hissetmeye başladığı belirtildi.

310
Covid-19'da ikinci enfeksiyon daha ağır geçebiliyor - Sayfa 4

BİR AY SONRA YENİDEN YAKALANDI

Bilim insanları, 27 Nisan'a kadar iyileşen ve mayıs ayında Covid-19 testi iki kez negatif çıkan hastanın, mayıs sonunda yeniden rahatsızlandığını, ateş, baş ağrısı, baş dönmesi, öksürük, bulantı ve kusma şikayetleriyle hastaneye başvurduğunu kaydetti.

410