Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esayan'ın cenazesine katıldı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Markar Esayan için Kumkapı'daki Ermeni Patrikhanesi'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan da katıldı. Esayan, törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esayan'ın cenazesine katıldı - Sayfa 1

Hayatını kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

112
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esayan'ın cenazesine katıldı - Sayfa 2

Mide rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat eden gazeteci-siyasetçi Markar Esayan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, dini törenin düzenlendiği Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesi'ne getirildi. Çan sesinin ardından başlayan törende Esayan için dua edildi.

212
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esayan'ın cenazesine katıldı - Sayfa 3

Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan ve Başrahip Tatul Anuşyan'ın öncülüğündeki ruhani kurulun yer aldığı töreni Başepiskopos Aram Ateşyan yönetti.

312
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esayan'ın cenazesine katıldı - Sayfa 4

Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan, Markar Esayan'ın cenaze konuşmasında, ilk karşılaştıklarında 25 yaşında olan Esayan'a ilişkin ilk izleniminin içten, doğal ve samimi nezaketi olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

412