Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması

Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgınında bilim insanlarının yaptığı çalışmalar devam ediyor. Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması - Sayfa 1

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürüken bir yandan da aşı gelişmeleri dikkatle takip ediliyor. Ülkelerin geliştirdiği aşılar test edilirken insan denemeleri de başladı. Aşı çalışmalarında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması - Sayfa 2

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başta Avrupa olmak üzere bazı bölgelerde yeniden hızlanması, küresel ekonomiyi de olumsuz etkiliyor. Salgının kontrol edilemez boyuta ulaşması, aşı ve tedavide hedeflenen ilerlemenin sağlanamaması durumunda, uluslararası kuruluşların gelecek yıl için yüzde 4-5 civarında beklediği küresel büyümenin de gerçekleşmeyebileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması - Sayfa 3

AA muhabirinin, 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'ndan derlediği bilgiye göre, dünya ekonomisinin bu yılı yüzde 4,4, Avro Bölgesi'nin yüzde 8,3, ABD'nin yüzde 4,3 küçülmeyle ve Çin'in yüzde 1,9 büyümeyle kapatması bekleniyor. Gelecek yıl ise dünya ve Avro Bölgesi ekonomisinin yüzde 5,2, ABD'nin yüzde 3,1, Çin'in de yüzde 8,2 büyüyeceği tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması - Sayfa 4

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası koronavirüs aşısıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan şunları söyledi:

Türkiye bazı şehirlerimizde zaman zaman endişe verici artışlara rağmen genel olarak kontrollü bir süreç yaşıyor. Sağlık altyapımızın gücü, sağlık çalışanlarımız sayesinde bu alanda herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Aşı çalışmaları dünyada ve ülkemizde devam ediyor. Yıl sonunda yurt dışında üretilen aşının ülkemizde kullanılacak hale geleceğine inanıyorum. Yerli aşının da Sonbahar zamanında hazır hale gelecektir.