Dağılmıyor kuru kalmıyor! Biber dolmasını 40 yıllık esnaf lokantaları böyle pişiriyor

*Biber dolması* pişirirken ev hanımları artık bu teknikleri uygulamaya başladı. Bu yöntemler sayesinde biber dolması asla dağılmıyor ve üstelik içi çok daha iyi pişiyor

Dağılmıyor kuru kalmıyor! Biber dolmasını 40 yıllık esnaf lokantaları böyle pişiriyor - Sayfa 1

Biber dolması, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez kült yemeklerinin başında gelir. İster zeytinyağlı, ister etli biber dolması fark etmez. Her mevsim tüketilebilen biber dolması pişirildiği esnada üzeri porselen bir tabakla kapatılmalıdır. Biberlerin üzerini kapatan porselen tabak dolmaların dağılmasını önlerken içinin de çok iyi pişmesini sağlıyor.

112
Dağılmıyor kuru kalmıyor! Biber dolmasını 40 yıllık esnaf lokantaları böyle pişiriyor - Sayfa 2

Ayrıca biber dolmalarınızın kuru kalmaması için kesinlikle iç pilavınızın iyi pişmiş olması gerekiyor. Bunun için de pirinçleri daha önce sıcak suyun içerisinde bekletmeniz şart.

212
Dağılmıyor kuru kalmıyor! Biber dolmasını 40 yıllık esnaf lokantaları böyle pişiriyor - Sayfa 3

AĞZI DOLANA KADAR DOLDURMAYIN

Biber dolmasının daha iyi pişmesi ve için kuru kalmaması için dolmaları doldururken dudak payı bırakacak şekilde doldurun. Haddinden fazla doldurur ve standardı aşarsanız hem dolmanın taşmasına hem de istediğiniz gibi pişmemesine neden olabilirsiniz.

312
Dağılmıyor kuru kalmıyor! Biber dolmasını 40 yıllık esnaf lokantaları böyle pişiriyor - Sayfa 4

ZEYTİNYAĞI HAMLESİNİ UNUTMAMALISINIZ

Dolmalarınızı pişirdikten sonra, üzerlerine hafifçe zeytinyağı gezdirerek muhteşem bir lezzet elde edebilirsiniz. Bu dokunuş, dolmaların kurumasını engellemenin yanı sıra lezzetlerini de zenginleştirir. Biber dolması yaparken, iç malzemelerin tazeliğine özen gösterin. Hazırladığınız dolmaları en geç iki gün içinde tüketmeye özen gösterin, böylece tazeliklerini koruyabilirsiniz. Dolmalarınız iyice ılındıktan sonra mutlaka buzdolabında saklayın, hem sağlıklı bir şekilde muhafaza eder hem de daha sonra keyifle tüketebilirsiniz.

412