Demet Akalın'ın kıymetlisi Okan Kurt iflas etti

Magazin dünyasının sevilen isimlerin Demet Akalın her yaptığı ile olay oluyor. Akalın, borçları yüzünden geçen yıllarda kızı Hira'nın babası Okan Kurt ile evliliğini sonlandırmış ancak kısa süre sonra yeniden barışmıştı. Son olarak Demet Akalın'ın boşandığı eşi Okan Kurt ve ailesine ait nakliyat şirketleri için mahkeme, iflas kararı verdi. İşte detaylar...

Demet Akalın'ın kıymetlisi Okan Kurt iflas etti - Sayfa 1

Demet Akalın'ın hayat arkadaşı Okan Kurt ve ailesine ait nakliyat şirketleri için mahkeme iflas kararı verdi. İki şirketin borcu dudak uçuklatacak cinsten... 

113
Demet Akalın'ın kıymetlisi Okan Kurt iflas etti - Sayfa 2

İflasına karar verilen iki şirketin borcu 500 milyon lirayı aşıyor. Kararla birlikte iki şirket için tasfiye süreci de başlamış oldu.

213
Demet Akalın'ın kıymetlisi Okan Kurt iflas etti - Sayfa 3

Hürriyet'te yer alan habere göre; Yurtiçi ve yurtdışı taşımacılıkta 40 yılı geride bırakan Martaş, bir süre önce mali darboğaza düştü. Baba Abdi Kurt ile oğulları Okan ve Ozan Kurt’a ait Martaş Uluslararası Taşımacılık ile Martaş Nakliyat şirketleri için konkordato talebinde bulunulmuştu. Her iki şirketin konkordato talepli davası devam ederken, faaliyetleri de zaman içinde durma noktasına geldi.

313
Demet Akalın'ın kıymetlisi Okan Kurt iflas etti - Sayfa 4

510 MİLYONLUK BORÇ
Davanın görüldüğü Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, geçen mayıs ayında yapılan duruşmada iki şirket için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. Ancak mahkemenin verdiği süre dolmadan, dosyaya giren üç kişilik konkordato komiser heyeti raporu, süreci tersine çevirdi. Raporda, şirketlerin borca batık olduğu kaydedildi. Rapora göre iki şirketin borcu 510 milyon TL seviyesinde. Rapora göre, şirketin sahip olduğu, büyük bölümü gayrimenkul olan varlıkların değeri ise 128 milyon TL.

413