Diyarbakır'da koronavirüs test laboratuvarı ilk kez DHA tarafından görüntülendi

Diyarbakır'da 2020'nin mart ayında salgının başlamasıyla birlikte Şırnak, Batman, Mardin ve Siirt'teki koronavirüs testlerinin de gönderilip sonuçlandırılmasında büyük başarı sağlayan ve kentin 11 katlı 650 yatak kapasiteli en büyük pandemi hastanesi olan Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki koronavirüs test laboratuvarı ilk kez Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından görüntülendi.

Diyarbakır'da koronavirüs test laboratuvarı ilk kez DHA tarafından görüntülendi - Sayfa 1

Geçen yıl mart ayında salgının ilk başladığı günlerde Diyarbakır başta olmak üzere Şırnak, Batman, Mardin ve Siirt'teki koronavirüs testlerinin de gönderilip sonuçlandırılmasında Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi önemli hizmet verdi. 

115
Diyarbakır'da koronavirüs test laboratuvarı ilk kez DHA tarafından görüntülendi - Sayfa 2

Koronavirüs test laboratuvarında çoğunluğu gönüllü olmak üzere sorumlu laboratuvar hekimi, teknisyen, mikrobiyoloji hekimlerinin aralarında olduğu yaklaşık 50 sağlık çalışanı görev yapıyor. 24 saat hizmet veren sağlık çalışanları, gelen numuneleri önce numaralandırıyor, pencere bölümlü odalarından ekstrakte ettikten sonra izolasyon yapıp, realtime PCR cihazları ile sonuçlandırılıyor.

215
Diyarbakır'da koronavirüs test laboratuvarı ilk kez DHA tarafından görüntülendi - Sayfa 3

Uzman ekip tarafından yapılan çalışmaların ardından sonuçlar 4 ila 8 saat arasında hastalara Sağlık Bakanlığı'na ait olan e-nabız üzerinden dijital ortamda ulaştırılıyor. 

315
Diyarbakır'da koronavirüs test laboratuvarı ilk kez DHA tarafından görüntülendi - Sayfa 4

'KORONAVİRÜSÜN GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLARI LABORATUVARLARDA ÇALIŞIYOR'

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Akelma, acil servise şüphesi olanların başvuru yapması durumunda kabin alanında PCR için sürüntü alındığını söyledi. 

415