DSÖ'den korkutan aşı açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs aşı çalışmalarına ilişkin korkutan bir açıklama geldi. Açıklamada, aşıların koronavirüse karşı "bağışıklık duvarı" oluşturmaktan çok uzakta olduğu belirtildi.

DSÖ'den korkutan aşı açıklaması - Sayfa 1

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, yeni tip corona virüs (Covid-19) karşı aşıların, salgınla savaşmak için müthiş bir araç olduğunu, bununla beraber toplumda "bağışıklık duvarı" oluşturabilme kabiliyetinden "çok uzakta" olduklarını belirtti.

DSÖ'den korkutan aşı açıklaması - Sayfa 2

Sözcü Harris, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği Covid-19 aşısının İngiltere'de yaygın kullanımına başlanmasının, bu ülkede ve Avrupa'da "üçüncü bir dalgayı" engelleyip engellemeyeceğine ilişkin soruyu cevapladı.

DSÖ'den korkutan aşı açıklaması - Sayfa 3

Salgında "birinci, ikinci dalga" gibi ifadeleri kullanmadığını belirten Harris, aslında Covid-19 salgınında virüsün geniş çapta yayılmasının​​​​​​​ sürekli bir durum arz ettiğini vurguladı.

DSÖ'den korkutan aşı açıklaması - Sayfa 4

Harris, "Aşılar harika araçlar ve (salgında) çok yardımcı olacaklar. Ancak artan risk durumunda ve bir çeşit bağışıklık duvarı oluşturmasındaki etkisi hala çok uzakta" dedi.