ABD'de Washington yakınlarında yolcu uçağı ile askeri helikopter çarpıştı

ABD'den gelen son dakika haberine göre 60 yolcu ve 4 mürettebatın bulunduğu American Airlines'a ait bir uçağın Washington DC'deki Ronald Reagan Ulusal Havaalanı'na yaklaşırken askeri bir helikopterle çarpıştığı aktarıldı. Kazanın olduğu bölge Beyaz Saray ve Pentegon dahil pek çok yerin yakınında bulunurken, uçak ise nehre düştü.

F5HABER F5HABER
ABD'de Washington yakınlarında yolcu uçağı ile askeri helikopter çarpıştı

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ronald Reagan Havalimanı yakınlarında bir uçak ile askeri helikopter çarpıştı. American Airlines'a ait ticari uçak ile askeri helikopter çarpışmanın ardından Potomac Nehri'ne düştü.

The New York Times'ın aktardığına göre, Potomac Nehri'ndeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki birçok kişi nehir kenarlarına araçlarını park ederek kurtarma çalışmalarını izliyor.

Cansız bedenler nehirden çıkarıldı
CBS, Potomac Nehri'nden 18 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığını duyurdu. Washington Post gibi diğer medya kuruluşları da çok sayıda cansız bedenin sudan çıkarıldığını belirtiyor ancak konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Uçakla çarpışan askeri helikopterde bulunan 3 askerin hayatını kaybettiği açıklandı.

O anlar kamerada
Öte yandan kaza anı, bölgedeki bir güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. İki aracın havada çarpıştığı görülüyor.


Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı
Uçak ile helikopterin havada çarpıştığı anlara ilişkin bazı görüntüler sosyal medyaya yansırken, havalimanındaki tüm uçuşlar acilen durduruldu ve bölgede güvenlik önlemleri alındı.

Potomac Nehri'ne düşen uçakta 60 yolcu ve 4 mürettebatın, helikopterde ise 3 askeri personelin bulunduğu bildirildi. Ronald Reagan Havalimanı ve Potomac Nehri çevresine çok sayıda polis, sağlık ve diğer kurtarma görevlileri sevk edildi. Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Havanın ve nehrin soğuk olması nedeniyle kurtarılması muhtemel kazazedelerin nehirden çıkarılabilmesi için görevlilerin zamanla yarıştığı bildiriliyor.

ABD'de Washington yakınlarında yolcu uçağı ile askeri helikopter çarpıştı - Resim : 1

Enkaz nehre düştü, su altında arma kurtarma yapılıyor
Enkazın Potomac Nehri'ne düştüğünü ve bölgeye arama kurtarma botlarının sevk edildiğini söyledi. Bölgede çok sayıda asker ve acil durum ekibi müdahale etmeye çalışıyor.

American Airlines, uçakta 60 yolcu ve 4 mürettebat olduğunu söylerken kaza için ise "Şu anda can kaybı olup olmadığına dair teyit edilmiş bir bilgi bulunmuyor" denildi.

ABD'de Washington yakınlarında yolcu uçağı ile askeri helikopter çarpıştı - Resim : 2

Beyaz Saray'dan açıklama geldi
Beyaz Saray basın ofisi, bu akşam yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump'ın bölgesel bir jet ve bir helikopterin karıştığı kazayla ilgili bilgilendirildiğini söyledi.
Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karoline Leavitt, FOX News'e yaptığı açıklamada, yönetimin düşüncelerinin ve dualarının olayda yer alan herkesle birlikte olduğunu söyledi.

ABD'de Washington yakınlarında yolcu uçağı ile askeri helikopter çarpıştı - Resim : 3
ABD Başkan yardımcısı JD Vance: Dua edin
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance ise uçak kazasıyla ilgili olarak "Lütfen bu akşam Reagan havaalanı yakınında meydana gelen kazada bulunan herkes için dua edin. Durumu izliyoruz ancak şimdilik en iyisini umalım" dedi.
Ronald Reagan Ulusal Havaalanı'nda ise tüm seferler durduruldu.

Öte yandan İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bakanlığın "bu korkunç olayda arama ve kurtarma çalışmaları için tüm mevcut ABD Sahil Güvenlik kaynaklarını seferber ettiğini" bildirdi.

Son ölümlü kaza 2001'in sonlarında
Son ölümlü American Airlines kazası 2001'in sonlarında meydana gelmişti. American Airlines uçağının New York'taki Kennedy Uluslararası Havaalanı'ndan kalkarken türbülansa girmesi ve doğru müdahalenin yapılamaması sonucu uçakta 260 kişi ve yerde 5 kişi hayatını kaybetmişti.

SONRAKİ HABER