Gazze'de çember daralıyor: Hastaneler hedefte

İsrail ordusu son iki haftada Gazze'deki askeri eylemlerini arttırdı. Kuşatılan bölgede İsrail askerleri, mülteci kamplarına baskın düzenliyor. Baskınlar esnasında bir hastanede yangın çıktı, 5 kişi yaşamını yitirdi.

F5HABER F5HABER
Gazze'de çember daralıyor: Hastaneler hedefte

İsrail ordusu iki hafta Gazze Şeridi'ndeki başlattığı yeni operasyonun şiddetini artırdı. Kuzeydeki hastaneleri ve yerinden edilmiş insanların sığındığı mülteci kamplarını ablukaya aldı. Yardımların sivillere ulaşmasını engelledi.

Sağlık görevlileri ve bölge sakinlerine göre İsrail askerleri, Cibaliye mülteci kampındaki erkekleri tutukladı, kadınlara da kampını terk etmeleri talimatı verdi. Sağlık görevlileri İsrail'in, Cibaliye'de bir eve düzenlediği hava saldırısında beş kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu UNRWA, insani yardım araçlarının kuzeydeki yerleşim yerlerine gitmelerinin İsrailli yetkililer tarafından engellediğini açıkladı.

UNRWA Genel Komiseri diplomat Philippe Lazzarini, sosyal medya platfomu X'te yaptığı açıklamada "Kaçmaya çalışan insanlar öldürülüyor, cesetleri sokakta bırakılıyor" dedi.

HASTANE YANDI

Endonezya Hastanesi'ndeki sağlık görevlileri, İsrail askerlerinin bir okula baskın düzenlediğini ve okulu ateşe vermeden önce erkekleri gözaltına aldığını, yangının hastane jeneratörlerine ulaştığını ve elektrik kesintisine neden olduğunu söylediler. Görüntüler, Endonezya Hastanesi'nin de alev aldığını gösteriyor.

Sağlık görevlileri, askerlerin hastanenin içine girmediklerini söylerken Kamal Adwan Hastanesi'ndeki sağlık görevlileri, İsrail güçlerinin gece hastane yakınlarında yoğun çatışmaya girdiklerini belirtti.

Filistinli sağlık yetkilileri İsrail'in saldırılarında Cibaliye'de en az 18, Gazze'nin başka yerlerinde ise sekiz kişinin öldüğünü açıkladı. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada askerlerin Cibaliye bölgesinde altyapı ve tünel şaftlarını söktüğü ve 'Hamas militanlarını' öldürüldüğü belirtildi.

Hamas'ın geçen yıl Ekim ayındaki saldırısının ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı hava ve kara harekatında 42,500'den fazla Filistinli hayatını kaybetti. Gazze Şeridi sağlık yetkilileri yaklaşık 10,000 kişinin yıkılan binaların altında kaldığını ve ölü sayısı tahminlerine dahil edilmediğini ifade ediyorlar.

SONRAKİ HABER