İsrail tehdit etti: 'Bir daha liderlerimiz hedef alınırsa...'

Suudi Al-Hadath haber kanalının aktardığına göre İsrail, üçüncü bir grup yoluyla Hizbullah'a mesaj gönderdi. Hizbullah'ın bir başka hükümet liderini hedef alması durumunda 'Dahiye'nin yerle bir edileceğini' söyledi.

F5HABER F5HABER
İsrail tehdit etti: 'Bir daha liderlerimiz hedef alınırsa...'

Suudi Al-Hadath haber kanalının isimsiz kaynaklara dayandırdığı habere göre İsrail, Hizbullah'a bir mesaj göndererek örgütünün İsrailli liderleri tekrar hedef almaya kalkışması halinde İsrail ordusunun, Dahiye'yi 'yerle bir edeceğini' söyledi

Üçüncü bir taraf aracılığıyla iletildiği ifade edilen mesaj, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kayserya'daki evinin bir Hizbullah İHA'sı tarafından vurulmasından sonra geldi.

Netanyahu'nun evini hedef alan saldırı, savaşın başlangıcından beri bir İsrailli üst düzey yetkilinin açıkça hedef alındığı ilk saldırı oldu. Netanyahu'nun Kayserya'daki konutunda bulunmamasından dolayı, saldırı başarısız olmuştu. Hizbullah, saldırının yine de "amacına ulaştığını" aktarmıştı.

Hizbullah, saldırıdan sonra Netanyahu'nun evini hedef alan İHA'dan görüntüler yayınlamış ve evin vurulduktan sonraki fotoğrafları sosyal medyada paylaşılmıştı. İsrail ordusu, saldırıyı "çok büyük ve ciddiye alınması gereken" bir güvenlik açığı olarak ele aldıklarını söylemişti.

SONRAKİ HABER