Mehmet Öz'ün açıklamasına büyük tepki: "Okullar açılmalı, çocukların yüzde 2-3'ü ölür"

Koronavirüs salgını nedeniyle okulların kapatıldı ve uzaktan eğitim sistemine geçildi. ABD’de yaşayan Dr. Mehmet Öz, okulların açılması gerektiğini savundu ve bu durumda çocukların yüzde 2 ila 3’nün ölebileceğini belirten bir araştırmadan bahsetti. Doktor Öz, tepkilerin ardından sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek özür diledi.

F5HABER F5HABER
Mehmet Öz'ün açıklamasına büyük tepki: "Okullar açılmalı, çocukların yüzde 2-3'ü ölür"

Dr. Mehmet Öz, ABD’de Fox News’ta Sean Hannity’nin sunduğu bir programda koronavirüs salgınına ilişkin tepki çeken açıklamalarda bulundu.

"OKULA GERİ DÖNDÜRMEK LAZIM"

Konuşmasında okulların tekrar açılması gerektiğini savunan Dr. Öz, “Her hayat kaybedilmiş bir hayattır. Ancak arka planda kalan birtakım teorik risklerle çocukları güvenli bir şekilde eğitildikleri, beslendikleri ve hayatlarından en iyi şekilde yararlandıkları bir okula geri döndürmek lazım. Bu bazı insanların dikkate alacağı bir ‘değiş tokuş’ olabilir" dedi.

Dr. Öz, haftalık İngiliz bilim dergisi The Lancet’in verilerine dayanarak okulların açılmasıyla yaşanacak ölümlerin yüzde 2 ile yüzde 3 arasında olacağını ileri sürdü.

Öte yandan Öz, dün Twitter’da yayımladığı bir videoda ise okulların açılmasına ilişkin yaptığı değerlendirmenin aklını karıştırdığını ve bu sebepten dolayı da üzüldüğünü dile getirdi. Öz, gerçek niyetinin bu olmadığını ifade ederek, kendisini yanlış anlattığını savundu.

"YANLIŞ KONUŞTUM..."

Ünlü doktor Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Doktor Öz, “Yanlış konuştum ve sözlerimin bazılarını şaşırttığı ve üzdüğünü biliyorum. Buradaki amacımız çocukların güvenli bir şekilde okula nasıl dönmeleri gerektiğini konuşmaktı. Çünkü bana insanlar sürekli normal yaşantılarımıza ne zaman döneceğimizi soruyor” ifadesini kullandı.

ABD'DE KORONAVİRÜS

Koronavirüs salgının yeni üssü olarak adlandırılan ABD'de 670 binden fazla insana bulaştı ve 34 binden fazla insanın ölümüne neden oldu. ABD hem vaka hem de can kaybı sayısıyla koronavirüsten en fazla etkilenen ülke.

SONRAKİ HABER