Telefon aşkı canından edecekti! 7 saat boyunca baş aşağı kaldı

Avustralya'nin Brisbane kentinde gerçekleşen olayda kayaların arasına telefonunu düşüren kadın cihazını kurtarmak isterken baş aşağı sıkıştı. Yeni Güney Galler sağlık ekipleri talihsiz kadını 7 saat sonra sıkıştığı yerden kurtardı.

F5HABER F5HABER
Telefon aşkı canından edecekti! 7 saat boyunca baş aşağı kaldı

Avustralya'nın Hunter Vadisi'nde kaybolan telefonunu kayaların arasından çıkarmaya çalışan bir kadın bu sakarlığının bedelini ağır ödedi. İki büyük kayanın arasındaki 3 metrelik boşluğa sıkışan 23 yaşındaki kadın, yedi saat boyunca polis, ambulans, itfaiye ve gönüllü kurtarma ekiplerinin çalışması sonrasında kurtarıldı.

ÇALIŞMA SIRASINDA HAREKETSİZ BEKLEDİ

Ambulans ve kurtarma ekipleri, çalışmalar sırasında genç kadına hareketsiz kalmasını tavsiye etti. Hareket ederse deliğin daha da aşağısına kayabileceğinden ve ona ulaşmanın daha da zor olacağından endişe eden ekipler, uzun süre baş aşağı durması ve uzuvlarında aşırı basınç oluşması tehlikesini de göz önünde bulundurdu.

Kurtarma ekiplerinin önce bir ayağa, sonra da diğerine ulaşabilmesi için yeterli kaya parçasının temizlenmesi saatler sürdü.

KENDİSİ KURTULDU TELEFONU KALDI

CNN'e konuşan NSW Ambulans uzmanı kurtarma paramediği Peter Watts; "Onu yoldan çekmek için bir vinç kullandık. O küçük 10 santimetrelik boşluktan sallanmasını veya yuvarlanmasını önlemek için her iki tarafına da kereste kullandık, ta ki onu yoldan iyice uzaklaştırana kadar," dedi.

Yarıktan çıkarıldığı anda ayakta durma güçlüğü çeken kadın gözlem için hastaneye kaldırıldı. Ancak telefonu kayaların arasından kurtarılamadı.

SONRAKİ HABER