Trump: Gazze'ye 50 milyon dolarlık prezervatif finansmanını durdurduk, bomba yapıyorlar

ABD Başkanı Donald Trump, Hamas'ın 'bomba yapımında' kullandığını iddia ettiği 'prezervatif alımı' için gönderilen 50 milyon doları askıya aldığını duyurdu. Trump'ın bu iddiasına dair bir kanıt bulunamadı.

F5HABER F5HABER
Trump: Gazze'ye 50 milyon dolarlık prezervatif finansmanını durdurduk, bomba yapıyorlar

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Salı günü düzenlenen basın brifinginde Elon Musk liderliğindeki Hükümet Verimliliği Bakanlığı (DOGE) ve Yönetim ve Bütçe Ofisi'nin (OBM) "Gazze'deki prezervatifleri finanse etmek için vergi mükelleflerinin yaklaşık 50 milyon dolarının [ülke] dışına çıktığını tespit ettiğini" açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump bugün yaptığı açıklamada Leavitt sözlerini yineledi. Trump basın açıklamasında "Hamas’a kondom verilmesi için Gazze'ye gönderilen 50 milyon dolar tespit ettik ve durdurduk. Bunları bomba yapmak için kullandılar" ifadelerini kullandı.

Hamas'ın İsrail'e karşı prezervatifleri bomba taşıyan balonlar olarak kullandığı iddia edilmişti. Jerusalem Post gazetesi tarafından 2020 yılında yayınlanan bir haberde, Hamas'ın rüzgârın İsrail'in güneyine taşıyacağı patlayıcı balonlar yapmak için çok sayıda prezervatif kullanıldığını ve bunun okul bahçelerinde, tarım arazilerinde ve otoyollarda alarma yol açtığını bildirdi. Ancak bu iddiaya ait herhangi bir kanıtı bulunamıyor.

SONRAKİ HABER