Ehliyet alacak olan herkesi ilgilendiren karar! Radikal değişiklik yapıldı

Ehliyet alacak olan herkesi ilgilendiren değişiklik kararı. Herkesin bilmesi gereken detaylar haberimizde...

Ehliyet alacak olan herkesi ilgilendiren karar! Radikal değişiklik yapıldı - Sayfa 1

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, sürücü adaylarının eğitim standartlarının yükseltilmesi için yeni bir yönetmelik hazırlığı yapıldığını belirterek, "Direksiyon sınavlarında değişiklikler yapılması planlanıyor. Daha iyi sürücüler yetiştirebilmek için sınav süresinin 40 dakikaya uzatılması bekleniyor" dedi.

121
Ehliyet alacak olan herkesi ilgilendiren karar! Radikal değişiklik yapıldı - Sayfa 2

Tekin, Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında Mili Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği ile ehliyet alacak adayların eğitimleri hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

221
Ehliyet alacak olan herkesi ilgilendiren karar! Radikal değişiklik yapıldı - Sayfa 3

Trafik kazalarının azaltılmasıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın denetim sorumluluklarının bulunduğunu belirten Tekin, "Burada eğitim konusu da çok önemli. İlk defa ehliyet alacakların eğitim standartlarının yükseltilmesiyle ilgili yönetmelik değişikliği hazırlığı vardı. STK'ler olarak Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüyle bu konuyu istişare ettik, bizlerin de görüşlerini aldılar" ifadelerini kullandı.

321
Ehliyet alacak olan herkesi ilgilendiren karar! Radikal değişiklik yapıldı - Sayfa 4

Taslağı hazırlanan yönetmeliğin bitme aşamasına geldiğini dile getiren Tekin, "İmzaya sunulup yayımlandıktan sonra sürücü kurslarının uyum sağlaması için değişiklikler yapması gerekiyor. Bu yönetmelik standartların yükseltildiği bir yönetmelik olarak algılanabilir" diye konuştu.

421