Ehliyette artık o şart olmayacak! Yeni dönem başladı

Eylül ayına girdiğimiz şu günlerde tüm ehliyet sahiplerini ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Tüm merak edilenler haberimizde…

Ehliyette artık o şart olmayacak! Yeni dönem başladı - Sayfa 1

Trafikteki hareketliliği artırmak ve ulaşım imkanlarını genişletmek amacıyla yapılan düzenlemeler kapsamında, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Bu düzenleme ile birlikte ehliyet sahiplerinin ulaşım olanakları genişleyecek ve şehir içi trafiğin rahatlamasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Ehliyette artık o şart olmayacak! Yeni dönem başladı - Sayfa 2

Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yaptığı çalışmanın sonucunda Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılacak değişiklikle, B sınıfı ehliyet sahiplerinin direksiyon eğitimi aldıktan sonra 125 cc’ye kadar motosiklet kullanabilecekleri belirtildi. Şu anda yürürlükte olan mevzuata göre, B sınıfı ehliyet sahipleri sadece 50 CC motor hacmine sahip motosikletleri kullanabiliyor. 50 CC’nin üzerindeki motosikletler için ise ayrı bir motosiklet ehliyeti almak gerekiyor.

Ehliyette artık o şart olmayacak! Yeni dönem başladı - Sayfa 3

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, bu durumun değişeceğini ve B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 CC’ye kadar motosiklet kullanabilmesi için gerekli düzenlemenin yakında hayata geçirileceğini söyledi. Ancak Öztürk, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 CC’ye kadar motosiklet kullanabilmeleri için bir sürücü kursundan uygulama direksiyon eğitimi almaları gerektiğini de vurguladı.

Ehliyette artık o şart olmayacak! Yeni dönem başladı - Sayfa 4

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da konuyla ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın işbirliği içinde çalıştığını belirterek şöyle konuştu: