Forever 21, 6 yıl içinde ikinci kez Chapter 11 iflas başvurusu yaptı!

ABD’li hızlı moda devi Forever 21, alışveriş merkezi trafiğinin azalması ve e-ticaret rekabeti nedeniyle 6 yıl içinde ikinci kez Chapter 11 kapsamında iflas başvurusu yaptı. Tasfiye süreci başladı, marka hakkı hâlâ Authentic Brands’te.

F5HABER F5HABER
Forever 21, 6 yıl içinde ikinci kez Chapter 11 iflas başvurusu yaptı!

ABD’li hızlı moda perakendecisi Forever 21, alışveriş merkezlerindeki azalan müşteri trafiği ve çevrimiçi perakendecilerin artan rekabeti nedeniyle altı yıl içinde ikinci kez Chapter 11 kapsamında iflas başvurusunda bulundu. Şirket, ABD genelindeki yaklaşık 350 mağazası için alıcı bulamayınca tasfiye sürecinin kaçınılmaz olduğu belirtildi. Ancak marka hakkı ve fikri mülkiyeti, Authentic Brands Group bünyesinde kalmaya devam ediyor.

E-ticaret ve Alışveriş Merkezlerinin Çöküşü
Forever 21’in yaşadığı zorluklar, e-ticaretin yükselişi ve ABD’de büyük alışveriş merkezlerinin popülerliğini yitirmesiyle uzun süredir devam ediyordu. 2019’da ilk kez Chapter 11’e başvuran marka, Authentic Brands Group, Simon Property Group ve Brookfield Asset Management Inc. ortak girişimi Sparc tarafından satın alınarak iflastan çıkmıştı. Ancak bu strateji, markanın sorunlarını çözmeye yetmedi. Şirket, tasfiye satışlarına başlayacağını ve varlıklarını mahkeme gözetiminde satmak için pazarlama süreci yürüteceğini duyurdu.

Finansal Durum ve Alacaklılar
Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi’ne yapılan başvuruya göre, Forever 21’in tahmini varlıkları 100 milyon ila 500 milyon dolar arasında, borçları ise 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında değişiyor. Başvuruda, şirketin 10.001 ila 25.000 arasında alacaklısı olduğu açıklandı. Eğer başarılı bir satış gerçekleşirse, marka tamamen kapanmaktan kurtulabilir ve yeniden yapılanma sürecine girebilir.

Mağazalar ve Uluslararası Operasyonlar
Şirket, iflas süreci boyunca ABD’deki mağazaların ve internet sitesinin açık kalacağını, müşterilere hizmet vermeye devam edeceğini belirtti. Uluslararası mağazaların bu süreçten etkilenmeyeceği ifade edildi. Forever 21, Catalyst Brands bünyesinde, Sparc Group ve Simon Property Group’un 2020’den beri yönettiği JC Penney birleşmesiyle faaliyet gösteriyor.

Authentic Brands’tan “En Büyük Hata” İtirafı
Authentic Brands CEO’su Jamie Salter, geçtiğimiz yıl Forever 21’i satın almanın “hayatındaki en büyük hata” olduğunu söylemişti. 1984’te Los Angeles’ta kurulan marka, bir dönem genç tüketiciler arasında uygun fiyatlı ve trend kıyafetleriyle popülerdi. 2016’da dünya çapında 800 mağazaya ulaşan Forever 21, bunların 500’ünü ABD’de işletiyordu. Ancak değişen piyasa koşulları, markayı bu ikinci iflasla karşı karşıya bıraktı.

SONRAKİ HABER