Piyasalar Trump saldırısına nasıl tepki verdi? İşte son durum...

ABD Başkan adayı Donald Trump'ın uğradığı suikast girişiminin ardından yatırımcılar piyasa tepkisine odaklandı. Uzmanlar saldırının ardından güvenli limanlara akış olacağını belirtirken Bitcoin yeniden 60 bin doların üzerine çıktı. İşte piyasada beklenenler...

F5HABER F5HABER
Piyasalar Trump saldırısına nasıl tepki verdi? İşte son durum...

ABD Başkan adayı Donald Trump'a, Pensilvanya'da düzenlediği miting sırasında suikast girişimi düzenlendi.

Suikast girişimi sırasında bir kişi öldü, bir kişi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ayrıca Trump'a ateş eden kişinin de öldürüldüğü açıklandı.

Trump, olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada, "İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum" dedi.

Piyasalar kapalıyken gerçekleşen saldırının ardından yatırımcılar pazartesi günkü piyasa hareketlerini yakından izleyecekler.

Saldırının piyasaya etkisi merakla takip edilirken uzmanlar yatırımcıların ilk etapta güvenli liman varlıklarına yönelmesini bekliyorlar.

KRİPTO YENİDEN 60 BİN DOLARIN ÜZERİNE ÇIKTI

Capital.com'da kıdemli finans piyasası analisti olan Kyle Rodda, silahlı saldırıdan sonra Bitcoin ve altına yatırımcı akışı öngördüğünü söyledi.

Donald Trump'ın suikast girişimine verdiği yanıt, başkanlık seçimlerini kazanma şansının arttığı yönündeki spekülasyonları destekledi. Bunun sonucunda Bitcoin'in değeri 60 bin doların üzerine çıktı.

Yükselişte Trump'ın kendisini kripto yanlısı olarak konumlandırması etkili oldu.

Saldırı haberinin ardından 60 bin 275 dolara kadar çıkan Bitcoin fiyatı saat 10.10 itibarıyla 59 bin 953 dolardan işlem görüyor.

ALTINDA REKOR BEKLENTİSİ

ATFX Global Markets'ın baş piyasa analisti Nick Twidale,"Altının tüm zamanların en yüksek seviyelerini test edebileceğinden şüpheleniyorum, yen ve doların satın alındığını göreceğiz ve hazine tahvillerine de akışlar olacak" dedi.

Bununla birlikte ilk piyasa yorumları, silahlı saldırının Trump'ın seçimi kazanma şansını artıracağını bunun da hazine tahvilleri için olumsuz olabileceğine işaret etti.

BCA Research şirketinin Kaliforniya merkezli baş stratejisti Marko Papic'e göre, saldırı Trump'ın seçim şansını artıracağı için tahvil yatırımcıları özellikle dikkat etmesi gerekiyor.

Papic "Trump'ın kazanma ihtimali arttıkça tahvil piyasasında bir kargaşa olasılığının da artacağına inanmaya devam ediyorum" dedi.

SONRAKİ HABER