Elektrikli araçlar için flaş tahmin! Ne zaman dibi görecek?

Pekin, azalan talep ve Çin-Batı ticaret savaşının ortasında kontrolsüz elektrikli araç projesi büyümelerini engelleyeceğini açıkladı. İşte detaylar...

Elektrikli araçlar için flaş tahmin! Ne zaman dibi görecek? - Sayfa 1

Çin'in otomobil endüstrisindeki faaliyetleri son birkaç yılda patlama yaptı ve ülke kısa bir süre önce Japonya'yı dünyanın en büyük otomobil ihracatçısı olarak geride bıraktı.

114
Elektrikli araçlar için flaş tahmin! Ne zaman dibi görecek? - Sayfa 2

Pekin'de yetkililerin ülkenin elektrikli araç (EV) üreticilerinin genişlemesini dizginlemek ve engellemekle tehdit ettiği ortaya çıktı.

214
Elektrikli araçlar için flaş tahmin! Ne zaman dibi görecek? - Sayfa 3

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakan Yardımcısı Xin Guobin, ek yeni ürünler için "yetersiz" talep olduğunu söyledi ve hem yerel yetkililer hem de işletmeler tarafından yeni EV projeleri başlatmak için "kör" programlarla başa çıkmak için "güçlü önlemler" alma sözü verdi. "Bazı düzensiz rekabet davranışlarının" farkında olduğunu da sözlerine ekledi.

314
Elektrikli araçlar için flaş tahmin! Ne zaman dibi görecek? - Sayfa 4

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN FİYATI DÜŞÜYOR

Elektrikli araç pazarı ve Çin'in bu pazardaki rolü hakkında endişelerini dile getiren tek kişi ise Guobin değil. Gavekal Research'ten Louis Gave bu hafta "En büyük endişe, elektrikli araç pazarının hızla aşırı doymuş hale gelmesi ve kısır bir fiyat savaşının hemen köşede olması" diye yazdı.

414