Emekli maaşına ek zam müjdesi! Milyonlar bekliyordu hesaba yatıyor, kritik tarih verildi

Emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı en düşük emekli aylığına yapılacak olan düzenlemenin detaylarında. Peki ne kadar zam yapılacak? Tüm emeklilere seyyanen zam söz konusu mu? SSK emeklileri ayın 17’si itibarıyla maaşlarını almaya başlıyor. Zamlı maaşlar bu ayki ödeme takvimine yansır mı? İşte detaylar...

Emekli maaşına ek zam müjdesi! Milyonlar bekliyordu hesaba yatıyor, kritik tarih verildi - Sayfa 1

En düşük emekli maaşının artırılması için düğmeye basıldı. Hükümet cephesinden konuyla ilgili çalışma yapıldığı söyledi. Peki en düşük emekli maaşına düzenleme nasıl olacak? Tüm emeklileri kapsayacak bir seyyanen zam düzenlemesi mümkün mü? Zamlı maaşlar bu aya yetişir mi?
 

113
Emekli maaşına ek zam müjdesi! Milyonlar bekliyordu hesaba yatıyor, kritik tarih verildi - Sayfa 2

Öte yandan bazı şartları yerine getirenler emeklilik hesabı yapmaya başladı. Peki bu yıl emekli olmak avantajlı mı, yoksa 2025 mi beklenmeli?
 
 

213
Emekli maaşına ek zam müjdesi! Milyonlar bekliyordu hesaba yatıyor, kritik tarih verildi - Sayfa 3

TAHMİNLER NELER? 
Milliyet'in haberine göre; Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “En düşük emekli maaşının artırılmasına ilişkin hazırlıklar devam ediyor. Bu en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL’nin bir miktar artırılması ve en düşük emekli maaşı alan önemli bir kısmın bundan faydalanmasına yönelik bir çalışmadır.

313
Emekli maaşına ek zam müjdesi! Milyonlar bekliyordu hesaba yatıyor, kritik tarih verildi - Sayfa 4

Şu an itibarıyla en düşük emekli maaşının 12 bin TL ile 12 bin 500 TL civarına yükseltilmesini bekliyoruz.
 

413