Emekli maaşlarına seyyanen zam sürprizi geldi; İşte yeni zamlı maaşlar

Milyonlarca emeklinin beklediği zam haberi gelmiş yapılan zam oranı yüzde 25 olmuştu. Ancak yapılan zam oranı hiç kimseyi mutlu etmezken yeni bir sürpriz bir gelişme daha yaşandı. İşte seyyanen zam sürprizinin detayları…

Emekli maaşlarına seyyanen zam sürprizi geldi; İşte yeni zamlı maaşlar - Sayfa 1

Asgari ücretten, memur ücretlerine kadar pek çok iş kolunda iyileştirmeler gerçekleşti. Emekliler içinse kök ücrete yüzde 25 zam kararı alınmıştı.

Emekli maaşlarına seyyanen zam sürprizi geldi; İşte yeni zamlı maaşlar - Sayfa 2

Emekliler için alınan zam kararı ilk başta memnuniyetle karşılandı. Çünkü kısa süre önce en düşük emekli maaşı 7500 TL’ye çıkarılmıştı. Bu bağlamda 7500 TL üzerine yüzde 25 zam yapılacağı sanılıyordu. Böylece en düşük emekli maaşı 9375 TL’ye yükselecekti.

Emekli maaşlarına seyyanen zam sürprizi geldi; İşte yeni zamlı maaşlar - Sayfa 3

Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. Çünkü emekliler daha önce kök ücrete zam şeklinde bir artışla karşılaşmamıştı. Bu bağlamda kimse kök ücretin ne olduğunu, pek çok emeklinin aslında kök ücret olarak çok düşük paralar aldığını fark etmemişti.

Emekli maaşlarına seyyanen zam sürprizi geldi; İşte yeni zamlı maaşlar - Sayfa 4

Kök ücret, son yapılan zamları kapsamıyor ve maaşlar 7500 TL’ye tamamlanmadan önceki tutarları baz alıyordu. Hal böyle olunca yüzde 25’lik zam emeklilerin büyük bir bölümünde artışa zemin hazırlamadı. Bazı emeklilerin maaşları ise yalnızca 100 – 200 TL tutarlarında arttı. Maaşları daha önce 7500 TL’ye yakın olanlar ise, yüzde 25 olmasa da hatırı sayılır bir zam aldılar. Fakat emeklilerin büyük bir bölümü hayal kırıklığına uğradı.