Emekli maaşlarında çok önemli değişiklik; 2000 sonrası SGK girişi olanlar dikkat

Emekli maaşlarında çok önemli değişikliğe gidiliyor. 2000 sonrası SGK girişi olan herkesi yakından ilgilendiren haberin detayları…

Emekli maaşlarında çok önemli değişiklik; 2000 sonrası SGK girişi olanlar dikkat - Sayfa 1

Son yıllarda çalışma hayatında ve emeklilik sisteminde yapılan reformlara yenileri de eklenecek. Milyonlarca vatandaşın beklediği iki önemli konuda yenilik 12. Kalkınma Planı ile hayata geçecek. Emeklilik aylık bağlama sistemi değişecek.

119
Emekli maaşlarında çok önemli değişiklik; 2000 sonrası SGK girişi olanlar dikkat - Sayfa 2

Emeklilik için yeni bir reform yapılarak emekli olma kriterleri yeniden belirlenecek. Böylece çalışma hayatındaki aktif pasif dengesi yeniden kurulacak. Ayrıca evde engelli bireylere bakanlar sosyal güvenceye kavuşacak.

219
Emekli maaşlarında çok önemli değişiklik; 2000 sonrası SGK girişi olanlar dikkat - Sayfa 3

SOSYAL GÜVENCEYE KAVUŞMUŞ OLACAK

Bilindiği gibi Türkiye'de evde yakınına bakanlara sosyal ödemeler yapılıyor. Her 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında artan bu aylıklar ödeniyor olsa da bu kişiler sosyal güvenceden yoksun kalıyor.

319
Emekli maaşlarında çok önemli değişiklik; 2000 sonrası SGK girişi olanlar dikkat - Sayfa 4

12. Kalkınma Planı kapsamında, uzun süreli bakım finansman modelinin geliştirilmesiyle engelli bireye evde bakım hizmeti sunan kişilerin sosyal güvenlik sistemine dahil edilerek evde istihdamının desteklenmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

419