Emekli ve memura ek zam Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeden sonra en düşük emekli maaşı 1500 TL'den 2500 TL'ye yükseltilmişti. Kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.. Şimdi memur ve emekli ek zam ödemeleri ne zaman, ek zam yattı mı sorusuna yanıt aranıyor.

Emekli ve memura ek zam Resmi Gazete'de yayımlandı - Sayfa 1

Memur ve emekliye ek zammı içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.. Vatandaşlar şimdi ek zam ne zaman hesaplara yatacak sorusuna yanıt arıyor. 

111
Emekli ve memura ek zam Resmi Gazete'de yayımlandı - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat açıkladığı müjdeden sonra ek zam ile ilgili son dakika haberleri memurlar ve emekliler tarafından yakından takip ediliyor

211
Emekli ve memura ek zam Resmi Gazete'de yayımlandı - Sayfa 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan  "Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkarttık, aylık geliri 1500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz." demişti. Ocak ayındaki emekli memur zammı ardından ek zam için kanun teklifi 15 saat süren görüşmelerin ardından yasalaştı. İşte, yüzde 2.5 zam için TBMM'de alınan kararın detayları.

311
Emekli ve memura ek zam Resmi Gazete'de yayımlandı - Sayfa 4

Teklifle, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda da değişiklik yapılıyor. Buna göre, gelir ve aylık ödemesi yapılanlara 1500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 2500 liraya yükseltilecek. Bu madde, 2022 yılı ocak ayı ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere düzenlemenin yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.
 

411