Emeklikte Yaşa Takılanlar dikkat! SGK ve Bağ-kur primleri birleştiriliyor mu?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için en kritik nokta belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT’de yaş sınırlamasının olmayacağını duyurdu. Yeni düzenlemeye göre 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olup prim gününü tamamlayan herkesin emekli olabileceği söylense de bu durum hem SGK hem de Bağ-kur girişi olanlar için henüz netlik kazanmadı. Peki, BAĞ-KUR ve SGK primleri birleştiriliyor mu?

Emeklikte Yaşa Takılanlar dikkat! SGK ve Bağ-kur primleri birleştiriliyor mu? - Sayfa 1

EYT’de yaş şartının kaldırılması sonrası geri sayım başladı. Yeni yıla girmemizle birlikte EYT ne zaman yürürlüğe girecek, prim günü kaç olmalı? EYT düzenlemesi kimleri kapsıyor, şartları nelerdir? gibi araştırmalar hız kazandı.

118
Emeklikte Yaşa Takılanlar dikkat! SGK ve Bağ-kur primleri birleştiriliyor mu? - Sayfa 2

Tam 23 yıl önce yapılan yasal düzenlemeyle getirilen yaş şartı nedeniyle mağdur olan EYT’lilerin beklediği müjdeli haber sonrası maalesef tam anlamıyla sevinemeyen bir kesim var. 1999 öncesi SGK girişli olup sonrasında BAĞ-KUR’lu olanlar…

218
Emeklikte Yaşa Takılanlar dikkat! SGK ve Bağ-kur primleri birleştiriliyor mu? - Sayfa 3

Herkesin bildiği gibi SGK’dan emekli olmak için 8 Eylül 1999 işe girişi olanlardan kadınlar için 5 bin prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor.

318
Emeklikte Yaşa Takılanlar dikkat! SGK ve Bağ-kur primleri birleştiriliyor mu? - Sayfa 4

Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'da kadınlarda 20 yıl sigortalılık süresi ve 7 bin 200 prim günü, erkeklerde 25 yıl ve 9 bin prim günü gerekiyor.

418