En az 15 bin TL! Emeklilere çifte promosyon imkanı: Daha yüksek emekli promosyonu için detaylar netleşti

Emekli maaş zammı ile emekli promosyonları da vites yükseltti. Emekli promosyon ödemeleri 24 bin lirayı bulurken bazı kişiler için çifte promosyon imkanı doğuyor. Bu kapsamda en az 15 bin TL promosyon ödemesi yapılabiliyor. Peki kimler çifte emekli maaş promosyonu alabilir?

En az 15 bin TL! Emeklilere çifte promosyon imkanı: Daha yüksek emekli promosyonu için detaylar netleşti - Sayfa 1

Emekli maaş promosyonları emekli maaş zammı sonrasında milyonlarca emeklinin gündeminde kalmaya devam ediyor. En düşük emekli aylığı ödemesi Temmuz ödeme dönemi itibariyle 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkmasının ardından fırsatlar da arttı. Bu kapsamda mevcut kampanyalara göre, aylığı 10 bin liranın altında olanlar 5 bin- 17 bin lira, aylığı 10 bin-14 bin 999 lira arasında olanlar 8 bin-20 bin lira, aylığı 15 bin-19 bin 999 lira arasında olanlar 10 bin-22 bin lira, aylığı 20 bin lira üzeri olanlar da 12 bin-24 bin lira arasında promosyon alabiliyor.

 

119
En az 15 bin TL! Emeklilere çifte promosyon imkanı: Daha yüksek emekli promosyonu için detaylar netleşti - Sayfa 2

Ancak belirli şartları sağlayan emeklilere ve emekli yakınlarının çift maaş hakkı bulunuyor. Bu kişiler çift promosyon da alabiliyor. Peki bu imkanlardan yararlanmak için neler gerekiyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

219
En az 15 bin TL! Emeklilere çifte promosyon imkanı: Daha yüksek emekli promosyonu için detaylar netleşti - Sayfa 3

VEFAT EDEN EŞ MAAŞININ YÜZDE 75’İ ÖDENİYOR
Takvim’den Çığıl Ön Yener’in haberine göre, bir sigortalı vefat ettiğinde eğer sigortalılık süresi uygunsa eşine aylık bağlanıyor. Burada kadın ya da erkek olunması fark etmiyor. Dul kalan eşin çalışıp çalışmaması, emekli olup olmaması da etkilemiyor. Fakat kişi emekli ise ya da çalışıyor ise bağlanacak aylığın oranı düşüyor. Çalışmayan ya da emekli olmayan kişiye, vefat eden eşinin aylığının yüzde 75'i veriliyor. Dul kalan kişi, çalışan ya da emekli ise, vefat eden eşinin aylığının yüzde 50'sini alıyor.

319
En az 15 bin TL! Emeklilere çifte promosyon imkanı: Daha yüksek emekli promosyonu için detaylar netleşti - Sayfa 4

1800 PRİM GÜNÜ ŞARTI
Vefat eden sigortalılar belli bir prim tutarını tamamlanmışsa aylıkları hak sahibi yakınlarına bağlanıyor. Burada en az 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş veya SSK sigortalıları için, her türlü borçlanma süreleri hariç en az 5 yıl sigortalı bulunup, toplam 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması gerekiyor.

419