Enflasyon tahmini değişti! Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? İşte Asgari ücret tahminleri!

Piyasalarda enflasyon tahminleri güncellendi. Katılımcılar yıl sonunda enflasyonun yüzde 44'ü aşacağını öngördü. Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren oran da netleşmeye başladı. Ayrıca asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda da tahminler ortaya çıktı. İşte detaylar...

Enflasyon tahmini değişti! Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? İşte Asgari ücret tahminleri! - Sayfa 1

Piyasalarda enflasyon tahminleri güncellendi. Katılımcılar yıl sonunda enflasyonun yüzde 44'ü aşacağını öngördü. Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren oran da netleşmeye başladı. Ayrıca asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda da tahminler ortaya çıktı.

İşte Emekli ve memur aylıkları 6 aylık enflasyon ile belli olacak. İşte memur ve emekli için konuşulan zam oranı!

117
Enflasyon tahmini değişti! Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? İşte Asgari ücret tahminleri! - Sayfa 2

Milyonlarca işçi, memur ve emekli maaş zamları için ocak ayına odaklandı. Memur, memur emeklileri ve işçi emeklileri, 6 aylık zam oranı neticesinde zam alıyor. 

Eylül ile birlikte üç aylık enflasyon ortaya çıktı. Buna göre temmuz, ağustos ve eylül ayında toplam enflasyon yüzde 8,92 olarak kaydedildi.

217
Enflasyon tahmini değişti! Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? İşte Asgari ücret tahminleri! - Sayfa 3

EMEKLİ ZAM ORANI NETLEŞMEYE BAŞLADI 

İşçi emeklilerinin şimdiden yüzde 8,92'lik zammı kesinleşmiş oldu. Emekliler, haziranda altı aylık enflasyon oranı olan yüzde 24,73 zam almıştı.

317
Enflasyon tahmini değişti! Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? İşte Asgari ücret tahminleri! - Sayfa 4

MEMUR ENFLASYON FARKI ALACAK MI? 

Memur ve memur emeklileri, temmuz ayında yüzde 10'luk sözleşme zammı almıştı. 6 aylık enflasyonda bu oranı aşan miktarda enflasyon farkı elde edecekler. 

Enflasyon farkının üzerine de toplu sözleşmeden doğan yüzde 6'lık bir zam eklenecek. Memurlar, enflasyon henüz yüzde 10'luk dilimi aşmadığı için fark almaya hak kazanamadı.

417