Ev hanımlarına emeklilik müjdesi: Prim detayı gözden kaçmamalı!

Emeklilik sistemindeki reformlarla birlikte ev kadınlarına da sosyal güvence gelecek. Üstelik primlerin üçte birini devlet karşılayacak.

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi: Prim detayı gözden kaçmamalı! - Sayfa 1

Emeklilik pek çoğumuzun hayalini kurduğu bir şey. Emeklilik sistemindeki reformlarla birlikte ev kadınlarına da sosyal güvence gelecek. Üstelik primlerin üçte birini devlet karşılayacak. Böylece kadınlar erken emeklilik imkanına da kavuşacak.



117
Ev hanımlarına emeklilik müjdesi: Prim detayı gözden kaçmamalı! - Sayfa 2


Türkiye'de geçtiğimiz dönem özellikle çalışma hayatında devrim niteliğinde düzenlemeler gerçekleşti. Asgari ücretten verginin kaldırılması, 3600 ek gösterge yasası ile memurların ve emeklilerin gelirlerinin artması, taşeron işçilerin ve sözleşmelilerin kadroya geçmesi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası bunlardan bazıları.

217
Ev hanımlarına emeklilik müjdesi: Prim detayı gözden kaçmamalı! - Sayfa 3


Önümüzdeki dönem için de özellikle emeklilik sistemi ile ilgili önemli reformlar yapılması gündemde. Bunlardan birisi de ev kadınlarını ilgilendiriyor.

317
Ev hanımlarına emeklilik müjdesi: Prim detayı gözden kaçmamalı! - Sayfa 4


KADINLAR İÇİN YENİ SİSTEM

Aile Koruma Kalkanı Paketi kapsamında ev kadınları hem sosyal güvenceye kavuşacak hem de yıpranma hakkı benzeri bir uygulama ile erken emekli olabilecek.

417