EYT nedir, kimleri kapsıyor? EYT çıkacak mı, ne zaman çıkacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar hükümet tarafından gelecek açıklamayı dört gözle bekliyor. 3600 ek gösterge sorununun çözüme kavuşmasının ardından EYT düzenlemesi gündeme gelecek. EYT'de son olarak kadınlarda 7.200, erkeklerde ise 9.000 gün formülü öne çıkmıştı. Peki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in yaptığı açıklamalar ne anlama geliyor? İşte EYT çıkacak mı, ne zaman çıkacak gibi soruların detayları...

EYT nedir, kimleri kapsıyor? EYT çıkacak mı, ne zaman çıkacak? - Sayfa 1

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili son durum binlerce emeklinin gündeminde yer alıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası düzenlemesinde erkekler için 60 yaş, kadınlar için 58 yaş kritik öneme sahip. Son olarak AK Parti milletvekillerinden ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den EYT'ye dair dikkat çeken açıklamalar geldi. Herkesin aklında olan, EYT çıkacak mı, ne zaman çıkar? EYT kimleri kapsıyor, şartları neler? gibi soruları haberimizde derledik..

EYT nedir, kimleri kapsıyor? EYT çıkacak mı, ne zaman çıkacak? - Sayfa 2

BAKAN BİLGİN’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

EYT yasası açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelmişti. Habertürk ekonomi yazarı Ahmet Kıvanç açıklamaları ve son durumu yorumladı. 

EYT nedir, kimleri kapsıyor? EYT çıkacak mı, ne zaman çıkacak? - Sayfa 3

BAKAN BİLGİN'DEN YEŞİL IŞIK!

Bakan Bilgin'in EYT ile ilgili açıklaması şu şekilde: "3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Bitti zaten, son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli personel meselesi EYT meselesi var. Bunların hepsi dosya dosya hepsi önümüzde. Adım adım dosyaları açıyoruz, çözüme ulaştığımız anda da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Emekçilerimizi, çalışanlarımız endişe etmesinler. Bizim görevimiz onları enflasyon karşısında korumak.”

EYT nedir, kimleri kapsıyor? EYT çıkacak mı, ne zaman çıkacak? - Sayfa 4

BAKAN'IN AÇIKLAMASI NE ANLAMA GELİYOR?

Ahmet Kıvanç, Bakan Bilgin'in açıklamalarının TBMM'ye gelmek üzere olan söz konusu bir yasal değişiklik çalışması olarak değerlendirmek yerine bürokrasinin olası ihtiyaç halinde masaya sunabilmesi için mutfak çalışması olduğunu söyledi.