EYT resmen yürürlüğe girdi; İlk maaşlar ne zaman yatacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Resmi Gazete'de de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki ilk maaşlar ne zaman yatacak? İşte EYT ile ilgili tüm detaylar...

EYT resmen yürürlüğe girdi; İlk maaşlar ne zaman yatacak? - Sayfa 1

Uzun yıllardır, milyonlarca vatandaşın beklediği EYT ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda önceki gün kabul edilerek yasalaşmıştı.

111
EYT resmen yürürlüğe girdi; İlk maaşlar ne zaman yatacak? - Sayfa 2

Milyonların merakla beklediği düzenleme Resmi Gazete’de de bugün yayımlanarak yürürlüğe girdi.

211
EYT resmen yürürlüğe girdi; İlk maaşlar ne zaman yatacak? - Sayfa 3

İŞTE EYT’NİN DETAYLARI

Meclis'te kabul edilen düzenleme, 4 maddeden oluşuyor. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na eklenen geçici maddeyle, ilgili kanunlara göre, teklifin yürürlük tarihinden sonra aylık bağlanması talebinde bulunanlardan yaşlılık veya emekli aylığı bağlanacak olanlar, söz konusu hükümlerde yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanacak.

311
EYT resmen yürürlüğe girdi; İlk maaşlar ne zaman yatacak? - Sayfa 4

Bu hüküm esas alınarak geriye dönük herhangi bir ödeme yapılmayacak ve geriye dönük hak talep edilemeyecek. İlk kez yaşlılık veya emekli aylığı bağlananlardan, yaşlılık veya emekli aylığı talebi nedeniyle işten ayrılış bildirgesi verilenlerin işten ayrılış tarihini takip eden 30 gün içinde en son çalışılan özel sektör iş yerinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya başlamaları halinde, çalışılmaya başlandığı tarihten itibaren, sosyal güvenlik destek primi işveren hissesinin 5 puanlık kısmına isabet eden tutar Hazinece karşılanacak.

411