EYT şartları, formülleri nelerdir? EYT son dakika 2022 açıklaması! EYT çıkacak mı?

Emeklilikte yaşa takılanlar için EYT çalışması gündeme geldi. 3600 ek gösterge sorununun çözülmesinin ardından gözler sözleşmeli memurlara yeni haklar ve EYT düzenlemesi masaya yatırılacak. Memura hangi hakların verileceğini ve EYT'deki son durumu haberimizde derledik... 

EYT şartları, formülleri nelerdir? EYT son dakika 2022 açıklaması! EYT çıkacak mı? - Sayfa 1

Türkiye'de gündemi meşgul eden önemli konuların başında EYT meselesi geliyor. 3600 ek göstergede son gelinmesi sonrası EYT çalışması sözleşmeli memurlara yeni haklar meselesiyle beraber ele alınacak. EYT çalışması için 6 adımlı çözüm haritası öne çıkarken, kamuda çalışan 530 bin sözleşmeli personelin statü değişikliği ile ilgili çalışma başlıyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin 'ilk dosyamız sözleşmeliler' derken memurlara getirilecek haklar ile ilgili taslak çalışmalarına ulaşıldı. İşte detaylar... 

119
EYT şartları, formülleri nelerdir? EYT son dakika 2022 açıklaması! EYT çıkacak mı? - Sayfa 2

3600 EK GÖSTERGE SONRASI ÖNCELİKLİ GÜNDEM: SÖZLEŞMELİYE YENİ HAKLAR

Geçtiğimiz Ağustos ayında imzalanan toplu sözleşmenin Resmi Gazete'de yayımlanan metninde yer alan iki konudan 3600 ek gösterge çözülerek tasarı Meclis'e sevk edildi.

Böylece 5.3 milyon memur ve emeklisinin ek göstergeleri artırılırken emekli maaşları ve emekli ikramiyelerinde zam yapıldı. Şimdi toplu sözleşme metninin 52. Maddesinde yer alan sözleşmelilerin statü değişikliği ile ilgili çalışma başlıyor.

219
EYT şartları, formülleri nelerdir? EYT son dakika 2022 açıklaması! EYT çıkacak mı? - Sayfa 3

Sabah'ta yer alan habere göre, Söz konusu maddede, "Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır" ifadesi yer aldı.

319
EYT şartları, formülleri nelerdir? EYT son dakika 2022 açıklaması! EYT çıkacak mı? - Sayfa 4

Söz konusu çalışmanın başlayacağını duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlk açacağımız dosya üzerinden detaylandırıp kamuoyuyla paylaşacak hale gelince paylaşacağımız mesele sözleşmeli personel meselesidir. İlk ele alacağımız dosya odur. Kamuda sözleşme personel istihdam ediliyor. Yeni alanlar var. Yeni çalışma biçimleri var. Mesela bilgisayar yazılım mühendisleri gibi. Onlar örnek veriyorum. Hepsinin mühendis olmasına gerek yok. Kamu ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alıyor fakat bu personellerin bazı sorunları var. Biz bunlara isteğe bağlı olarak kadro hakları vereceğiz. Bazı haklardan mahrumlar onları kendilerine vereceğiz" dedi.

419