Fiat bu modeli 687 bin TL’ye satışa koyacak; Otomobil piyasası yıkılacak

Ülkemizde en çok satan otomobil markalarının başında yer alan Fiat ortalığı karıştıracak bir hamle yapmaya hazırlanıyor. İşte otomobil alacak olanların merak ettiği detaylar…

Fiat bu modeli 687 bin TL’ye satışa koyacak; Otomobil piyasası yıkılacak - Sayfa 1

Herkesin bildiği gibi ülkemizde en çok otomobil satan markaların başında Fiat geliyor. Elbette bu başarı bir tesadüf değil. Fiat modelleri genelde ucuz ve az yakan otomobillerden oluşuyor.

112
Fiat bu modeli 687 bin TL’ye satışa koyacak; Otomobil piyasası yıkılacak - Sayfa 2

Haliyle bu durum kullanıcıların beğenisini topluyor. Nitekim yakında ülkemizde satışa sunulacak olan Cronos da benzer bir talep görebilir.

212
Fiat bu modeli 687 bin TL’ye satışa koyacak; Otomobil piyasası yıkılacak - Sayfa 3

Fiat’ın sedan modeli Cronos, uzun bir süredir Avrupa’da satışta. Aslında bu model daha önce Türkiye’ye gelecekti. Fakat Türkiye’de Egea modelinin çok fazla sevilmesi, ve Cronos’un Egea’dan daha ucuz bir etikete sahip olması, işlerin seyrini değiştirdi.

312
Fiat bu modeli 687 bin TL’ye satışa koyacak; Otomobil piyasası yıkılacak - Sayfa 4

Fiat Egea’dan daha ucuz olan Cronos’u Türkiye pazarına getirseydi, bundan en çok Egea satışları etkilenecekti. Bu durum da doğal olarak İtalyan otomobil devinin çok fazla işine gelmedi. Fakat Egea’nın üretim bandında sona gelinmesi, Cronos’un yolunu açmış oldu.

412